Hlavní obsah

Z Floridy je po uzávěrce obr. Kdo další si může gratulovat?

Poslední roky se v NHL říká, že dokud je ve hře Tampa, žádný z dalších týmů o sobě nemůže tvrdit, že je favoritem na Stanley Cup. Nejdřív se musí vypořádat s Lightning. Dva triumfy Tampy po sobě ale u sousedů na Floridě vyvolaly reakci. Ambiciózní Panthers před uzávěrkou přestupů ukázali, že to s útokem na pohár myslí smrtelně vážně.

Foto: Stephen R. Sylvanie, Reuters

Hokejisté Floridy zleva Carter Verhaeghe, Eetu Luostarinen a Petteri Lindbohm se radují z branky.

Článek

"Všichni s námi počítají a vědí, že hrajeme tak, abychom měli šanci. A s těmi výměnami si nás považují ještě víc. Patříme do party, která má respekt," oceňuje obránce Radko Gudas příchody starého parťáka z Philadelphie Claudea Girouxe i beka Montrealu Bena Chiarota.

Mohutný zadák z Canadiens dorazil právě včas, aby nahradil Aarona Ekblada, který bude patrně až do konce základní části mimo hru se zraněnou nohou.

"Strašně se mi líbí, jak Florida hraje, ale budu upřímný: play off hokej je jiný. Tam jde i o sílu, zarputilost, schopnost to soupeři znechutit," řekl pro Sport.cz nejlepší útočník v dějinách New Jersey Devils Patrik Eliáš.

Generální manažer Floridy Bill Zito ovšem cítí, že nastal ten správný čas. Má gólmana ve formě, tři vyrovnané obranné dvojice a ofenzíva po příchodu Girouxe nepostrádá potřebnou hloubku. Je čas konat.

"Floridu jsem měl na prvním místě seznamu. Přišel jsem vyhrát Stanley Cup," oznámila posila z Flyers. Nejlepší tým Východní konference je díky Girouxovi ještě lepší.

Toronto má Giordana, ale musí pořešit gólmany

Torontský generální manažer Kyle Dubas dával dopředu najevo, že mu půjde o vyztužení modré čáry, ale takové, aby za něj nemusel obětovat volbu v prvním kole draftu. Povedlo se díky příchodu zkušeného kapitána Seattlu Marka Giordana.

Fanoušci Toronta si toužebně přáli vidět trejd, který by jim před play off přivedl novou gólmanskou jedničku. Mezi tyčemi mají Maple Leafs největší problém. Na post prvního brankáře se posunul nováček Erik Källgren, zatímco Jack Campbell je zraněný a Petr Mrázek byl po chabých výkonech poslán do AHL.

Dubasův pokus získat Harriho Säteriho skončil katastrofálně. Finský olympijský vítěz, který chytal za Novosibirsk, musel povinně na waiver list, odkud si ho stáhla Arizona. Toronto tak musí věřit, že Campbell po návratu do akce naváže na svá podzimní představení.

Minnesota plesá nad Fleurym

Poslední týdny se v tom gólmani Minnesoty plácali. Jednička Cam Talbot měl od 16. února průměr gólů 3,33 na zápas a úspěšnost zákroků 88,3 procenta. Jen co Wild vytrejdovali Kaapa Kähkönena do San Jose a z Chicaga přivedli velezkušeného Marca-Andre Fleuryho, vychytal ovšem Talbot nulu proti Vegas.

"Wild jsou rychlí, mají dobrou přesilovku a pár kluků, co umí dávat góly. A Talbot je taky dobrý gólman. Jsem si jistý, že společně můžeme týmu pomoci, aby se prosadil," prohlásil trojnásobný vítez Stanley Cupu Fleury.

V sedmatřiceti už není na vrcholu sil, ale Minnesotě dodá víc klidu ve finiši základní části.

Giroux nevyšel, Sakic přivedl pracanty

I když snaha ulovit Girouxe manažerovi Colorada Joe Sakikovi nevyšla, mohou být Avalanche s letošní uzávěrkou spokojeni.

Přivedli Joshe Mansona, Andrew Cogliana, Artturiho Lehkonena a Nico Sturma. Hvězd mají v Denveru dost, tak si dali záležet hlavně na zpevnění třetí a čtvrté formace, jejichž výkony mnohdy ve vyostřených bitvách play off rozhodují.

"Strašně by se mi líbilo finále Colorada s Floridou. To by byla ofenzíva na ofenzívu," zasnil se Eliáš.

Ale co na to Tampa?

Reklama

Související témata: