Hlavní obsah

Z Hronka je kladný hrdina. Víc plusů má jen spoluhráč z obrany Vancouveru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Když se dívám na sebe, tak se musím pochválit.“ Tenhle song z Mrazíka by si během svého angažmá ve Vancouveru klidně mohl prozpěvovat obránce Filip Hronek. Ve čtyřicátém zápase sezony NHL zaokrouhlil na ledě Rangers (6:3) počet svých asistencí už na 30. A k tomu měl podruhé v sezoně 4 kladné body.

Foto: Wendell Cruz, Reuters

Filip Hronek během zápasu s Rangers

Článek

Statistika +/- se občas přeceňuje, ale v Hronkově případě má dostatečně vypovídající hodnotu. Odchovanec Hradce se při angažmá v Detroitu potácel většinou v záporných hodnotách. V sezoně 2019-20 byl se 38 minusy třetí nejhorší v sezoně. A teď? Plus 28! Víc kladných bodů nastřádal jen Hronkův spoluhráč z elitní obrany Canucks Quinn Hughes (+30).

Pro pořádek je potřeba říct, že český odstín mají i nejnižší příčky této statistiky. Poslední zůstává Filip Zadina ze San Jose (-28), třetí od konce je lídr Sharks Tomáš Hertl (-23) a mezi nimi figuruje synovec Roberta Reichla Lukas hrající za Chicago (-24).

Každopádně Hronek zažil večer se dvěma asistencemi a 4 plusy v této sezoně už podruhé, poprvé se mu to podařilo hned při premiéře proti Edmontonu. Na jeho spolupráci s Hughesem se tak valí další a další komplimenty.

„Klape jim to spolu. Soupeři se teď soustředí hlavně na Quinna, ale Filip je úplně stejně kreativní. Když má víc prostoru, umí toho využít,“ pochvaloval si kouč Canucks Rick Tocchet.

Hronek asistoval v Madison Square Garden dvakrát během 74 sekund ve druhé třetině a přispěl tak k 26. výhře vedoucího týmu Pacifické divize, který je opravdovým černým koněm sezony. Do jeho skladby výborně zapadl i český zadák, jemuž v polovině základní části chybí jen sedm bodů k vyrovnání osobního rekordu z minulého ročníku (9+30). Zároveň je s bilancí 2+30 stále v top 10 nejproduktivnějších obránců, kterým kraluje právě Hughes (10+40).

„Musíme být spokojení,“ pochvaloval si Hronek kooperaci s vancouverským kapitánem. „Pořád je ale co zdokonalovat. Neustále na tom pracujeme, abychom se posouvali. Nastupovat s Quinnem je ohromná zábava. Hokej cítíme stejně, pořád rozebíráme, co můžeme vylepšit,“ tvrdil 26letý bek.

I soupeři už pochopitelně vědí, kde sídlí centrální mozek Canucks. Ani tak zdatným protivníkům, jakými jsou Rangers, se ale nepodařilo s ním otřást. „Vidíme to v každém zápase, že se jim soupeři důrazně věnují. Ale Quinn s Filipem se s tím dokážou popasovat. Mají k tomu taky od nás dost prostoru,“ připomněl kouč Tocchet. Hronkův průměrný čas na ledě strávený v zápase je 23:44 minuty. Víc toho za Vancouver odehraje jen dobrý parťák Hughes (24:30).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články