Hlavní obsah

Za dva dny máte prázdniny… Hronek dráždil hráče Calgary, šel po něm i Klapka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ten zápas už na jejich osudu nemohl příliš změnit, přesto měl souboj kanadských týmů v NHL docela grády. Vancouver si výhrou 4:1 nad Calgary zajistil prvenství v Pacifické divizi, zatímco Flames už měli dávno jasno, že jim po základní části končí sezona. Přesto se vzedmuly vášně.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

V duelu Calgary proti Vancouveru pracovaly emoce.

Článek

V závěru druhé třetiny za stavu 3:0 pro domácí vypukla potyčka, do které se zapojil také Filip Hronek, který se odhodlal bránit spoluhráče Nilse Höglandera. Do hromadné šarvátky se u střídaček zapojil také Adam Klapka z Calgary, který chtěl srovnat počet hráčů a krajana nešetřil.

Dvoumetrovému a 107 kg vážícímu Čechovi ale skočil na záda o 30 centimetrů menší a 25 kilo lehčí Conor Garland z Canucks. Hráči, kterého před časem Filip Zadina po vzájemném konfliktu označil za ‚trpaslíka‘, se Klapku nějak podařilo odtáhnout, než je oddělili sudí.

Rozhodčí se pak radili, jaké udělí tresty a Hronek se mezitím slovně pošťuchoval s hráči Flames. „Za dva dny máte prázdniny… Je mi vás líto,“ rýpal český bek Vancouveru. Sudí Hronka ale nijak netrestali, za katr na 2+10 však poslali Klapku i Garlanda.

Canucks mají před sebou ještě závěrečný duel základní části ve Winnipegu, Calgary sezonu uzavře doma proti San Jose. Klapkovi ale zápasový program nekončí, bude totiž převelen zase do AHL.

„Tyhle zápasy v NHL mají ohromný náboj. Je to dobrá příprava na play off na farmě,“ pochvaloval si nejproduktivnější hráč Calgary Wranglers (21+24). Během šesti zápasů za Flames ale 23letý Klapka ještě nebodoval.

Reklama