Hlavní obsah

Zámoří touží po Jágrovi, Edmonton však spekulace o jeho příchodu popřel

EDMONTON

Tak moc chtějí zámořští novináři vidět útočníka Jaromíra Jágra, že spekulují o jeho návratu do NHL. S informací o odchodu českého forvarda z Avangardu Omsk do Edmontonu Oilers přišel kanadský list The Edmonton Journal. Klub však informaci důrazně popřel. "Jágr má přeci platný kontrakt v Kontinentální lize,“ podivil se šéf klubu Kevin Lowe.

Foto: www.khl.ru

Jaromír Jágr v dresu Avangardu Omsk

Článek

Podle politiky NHL musí zámořské týmy respektovat platné smlouvy v Evropě a angažování českého forvarda je tedy utopií. Ani Jágrův evropský agent Jaroslav Zídek neví nic o tom, že by jeho klient měl obléci dres Edmontonu. Server Sportsnet citoval Zídka, který tvrdí, že Jágr nemá důvod opouštět Omsk před vypršením kontraktu s celkem KHL. Spekulace důrazně popřeli podle TSN také zástupci klubu.

"Vždyť Jágr má smlouvu v KHL," divil se šéf Oilers přes hokejové operace Kevin Lowe na stránkách National Post. Dohady o odchodu Jágra do NHL se tak objevily po nedávných spekulacích, že by měl šestatřicetiletý křídelní útočník obléci dres Pittsburghu, kde strávil jedenáct sezón.

V něděli oslaví kladenský rodák sedmatřicáté narozeniny a po nemoci se chystá znovu vrátit do sestavy Omsku. Avangard čeká již ve středu první ze čtyřech utkání na ledě soupeře. Jágr údajně s Omskem již odletěl. Druhý celek Charlamovy divize čeká postupně Toljatti, Ufa, Čeljabinsk a Magnitogorsk.

V NHL hájil zlatý olympijský medailista z Nagana naposledy barvy New Yorku Rangers, před tím působil ve Washingtonu a jedenáct sezón v Pittsburghu. Ve 1273 zápasech základní části nasbíral 1599 kanadských bodů za 646 gólů a 953 asistencí. Nejvydařenější sezónu prožil Jágr v roce 1996, kdy získal 149 bodů (62+87). Ve sbírce má mimojiné pět Art Ross Trophy pro vítěze kanadského bodování.

Reklama

Související témata: