Hlavní obsah

Zásah roku v pravou chvíli. Gólman Islanders připomněl i Mrázka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestli se díval Petr Mrázek, možná měl déjà vu. Gólman New Yorku Islanders Ilja Sorokin předvedl v Pittsburghu s velkou dávkou štěstí jeden z nejlepších zákroků sezony NHL. A byl to skutečně zásah v pravou chvíli.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Gólman Islanders Ilja Sorokin vytasil v NHL neskutečný zákrokVideo: sntv

 
Článek

Běžela 38. minuta, domácí vedli 2:1, a Jake Guentzel hledal před newyorskou brankou Krise Letanga. Obránce Penguins chtěl okamžitě zakončovat, kotouč se mu ale od brusle odrazil do ještě výhodnější pozice. Stačilo do odkryté branky zamést bekhendem puk, do jeho dráhy však na poslední chvíli vložil hokejku sedmadvacetiletý ruský brankář.

Fanoušci v PPG Paints Areně už už zvedali ruce, ale pak se chytali za hlavy. Což udělal i smolař Letang. Bezprostředně po akci se pak rozjela hromadná potyčka a rozhodčí za ni rozdali v součtu 46 trestných minut. Zlomový moment zápasu.

„Nemám slov. Je to senzační gólman," chválil Bo Horvat spoluhráče, jenž nakonec předvedl 44 zákroků a výrazně se podepsal pod výhru Islanders 4:2.

Stav se totiž měnil až ve 49. minutě Horvatovou zásluhou, hosté přidali ještě další dva góly a odskočili v našlapaném boji o play off ve Východní konferenci právě Pittsburghu o dva body. Přestože postrádali a budou postrádat zraněného lídra ofenzivy Mathew Barzala.

A proč měl mít neodbytný pocit už jednou prožitého právě Mrázek? V prvním kole play off 2015 ještě jako brankář Detroitu sebral obdobným způsobem gól Brianu Boyleovi z Tampy. Při jeho blafáku se ocitl takřka mimo brankoviště, ale stačil do něj nastavit ‚příložník' a útočník Lightning jen zíral. Stejně jako v noci na úterý nechápal Letang.

Reklama

Související témata: