Hlavní obsah

Zase za hranou. Slovenský recidivista loktem trefil soupeře a může čekat dodatečný trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tudy cesta nevede. Martinu Pospíšilovi, útočníkovi Calgary, v NHL akutně hrozí další suspendace. V zápase s Winnipegem loktem sejmul obránce Joshe Morrisseyho a kromě trestu do konce utkání může počítat i s dodatečnou penalizací. Disciplinárka už na něj bude pohlížet jako na recidivistu.

Foto: James Carey Lauder, Reuters

Martin Pospíšil z Calgary vpravo v utkání proti Winnipegu

Článek

Čtyřiadvacetiletý nováček se do toho ve své premiérové sezoně v soutěži opřel a od Flames sklízí chválu za fyzicky náročný hokej podpořený i solidní produktivitou. Za 55 utkání má bilanci 8+12. A také 11 kladných bodů v hodnocení plus/minus, třetí nejlepší výsledek z týmu.

Už před měsícem ale Pospíšil schytal třízápasový distanc za svůj zákrok na Vince Dunna ze Seattlu, kterého narazil na mantinel. Obránce Kraken pak skoro čtyři týdny chyběl v sestavě.

Odchovanec Zvolena už byl předtím vyloučen do konce zápasu za krosček do obličeje Brada Marchanda z Bostonu. S 97 minutami je jasně nejtrestanějším hráčem Flames.

„Musím se poučit,“ kál se Pospíšil, když ho dodatečně suspendovali. Při porážce s Jets 2:5, která znamenala konec matematických nadějí Calgary na postup do play off, byl za faul na Morrisseyho nejprve vyloučen na dvě minuty, ale po přezkoumání se rovnou pakoval do kabiny. A sobotní Bitva o Albertu s Edmontonem se nejspíš obejde bez něj.

„Ve chvíli zákroku jsem neměl pocit, že je to nějaká prasárna. Spíš jsem si myslel, že jsem se nechal nachytat. Ale když jsem to viděl po zápase, tak on tam ten loket vystrčil,“ přikývl Morrissey.

Nebylo to ani poprvé, co Pospíšil hráče Jets vytočil. Loni v září při přípravném utkání zasáhl ramenem do hlavy Colea Perfettiho. A stejného protivníka si vyčíhnul před třemi lety i v utkání AHL…

Od doby, co během sezony v juniorské USHL nasbíral v jedné sezoně za Sioux City 253 trestných minut, se Pospíšil moc nezměnil. Balancovat na hraně se mu v NHL úplně nedaří.

„Takhle prostě Marty hraje,“ řekl kouč Calgary Ryan Huska. „Samozřejmě ho nechceme vidět na trestné lavici, protože je pro nás efektivnější na ledě. Jde o to, aby pochopil, že existuje způsob, jak hrát, ale musí se naučit pohybovat po velmi tenké hranici. Nechceme měnit způsob jeho hry, jde jen o to, abychom se ujistili, že je na té správné straně.“

Calgary má před sebou do konce základní části ještě sedm zápasů. Pak by Pospíšil mohl doplnit reprezentační výběr, který se pod vedením reprezentačního kouče Craiga Ramsayho chystá na mistrovství světa v Česku. S posilou z Calgary by měla slovenská sestava o dost větší říz.

Reklama

Související témata:
Martin Pospíšil (hokejista)