Hlavní obsah

Zdrcující zpráva, šestiletý oddaný fanoušek Edmontonu zemřel. Truchlí nejen kamarád McDavid, kondolují i soupeři

Bez přehánění byl jedním z nejoddanějších fanoušků hokejového Edmontonu, kterého zbožňovali i sami hráči včetně hvězdného kapitána Olejářů Connora McDavida. Bohužel už je na místě používat minulý čas. Teprve šestiletý Ben Stelter podlehl rakovině mozku.

Foto: Edmonton Oilers

Hvězdný Connor McDavid s malým fanouškem Edmontonu Benem Stelterem v šatně Oilers.

Článek

Glioblastom, typ zhoubného nádoru mozku, mu byl diagnostikován v březnu 2021 ve čtyřech letech. Od té doby malý Ben podstoupil operaci mozku, čtyři kola chemoterapie a 30 radiačních terapií.

„Svět včera v noci ztratil toho výjimečného chlapce a absolutního hrdinu," napsal Mike Stelter na Twitteru. „Bene, byl jsi ten nejlepší syn, v jakého jsme kdy mohli doufat, a byl jsi můj nejlepší kamarád. Tvé sestry měly to štěstí mít tak milého bratra. Bojoval jsi tak dlouho a tvrdě, a překonal vyhlídky, které ti byly dávány," oznámil ve středu na Twitteru Benův otec Mike.

Ben už odmalička fandil Oilers, doma chodil v dresu jejich největší hvězdy Connora McDavida, jehož si přál osobně potkat. To se mu nakonec splnilo. A hned několikrát.

V březnu letošního roku ho Edmonton v rámci kampaně v boji s rakovinou (Hockey Fights Cancer) pozval na zápas se San Jose, před kterým stál při kanadské hymně se svým idolem McDavidem na modré čáře a po utkání se s hráči zúčastnil tiskové konference. Později pak zase několikrát zavítal do šatny, mezi hráči byl velmi oblíbený, Bena měli za svůj talisman. Ten když mohl, vyrazil na každý domácí zápas Olejářů.

O to zdrcující pro všechny byla zpráva, která nyní přišla. Kondolence přicházejí ze všech stran. Zareagovalo i Calgary, rival Edmontonu v bitvě o Albertu, aktuální vítězové Stanley Cupu Colorado, vedení NHL a pochopitelně i Olejáři.

„Zasáhl si srdce nás všech a byl nám inspirací. Mám štěstí, že jsem byl tvým přítelem. Odpočívej v klidu, Benny," napsal McDavid na Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Connor McDavid (@mcdavid97)

„Bene, jsi opravdový bojovník a inspirací pro nás všechny. Tvoje síla, odhodlání, odvaha a láska zářily hokejovým světem a hlavně naším týmem. To tvoje plácnutí si s námi před zápasem mi bude chybět. Rodině Stelterových posíláme lásku a podporu," přidal se útočník Edmontonu Evander Kane.

„Opravdu jsi změnil svět a za svůj krátký čas toho udělal spoustu dobrého. S mámou jsme na tebe pyšní. Měl jsi větší srdce než kdokoliv, koho jsme kdy potkali. V našich srdcích zůstává díra velikosti Bena a život bez tebe už nikdy nebude stejný. Jsme naprosto zdrceni. Milujeme tě, náš milý chlapče Benny," zakončil svůj dojemný vzkaz táta Mike.

Reklama