Hlavní obsah

NY Rangers - Tampa Bay 3:1Zibanejad dvěma góly zařídil vítězný vstup Rangers do sezony, Chytil nebodoval

Aktualizováno

Hokejisté New York Rangers s českým útočníkem Filipem Chytilem v sestavě vstoupili do sezony NHL výhrou 3:1 nad Tampou Bay. Reprízu finále Východní konference dvěma trefami rozhodl švédský útočník Mika Zibanejad. V úvodním zápase nového ročníku uspěli také hokejisté Vegas, kteří vyhráli na ledě Los Angeles 4:3.

Foto: Danny Wild, Reuters

Mika Zibanejad (93) z Rangers byl vyhlášen první hvězdou utkání s Tampou Bay.

Článek

V Madison Square Garden se diváci dočkali prvního gólu v sezoně ve 24. minutě. Zibanejad v oslabení ujel obraně a povedenou bekhendovou kličkou otevřel skóre. "Jsem rád, že jsem se trefil hned v prvním utkání. Je to vždycky lepší, než když se na gól čeká patnáct zápasů," řekl střelec.

Druhá přesilová hra vyšla hráčům Lightning o poznání lépe. V dvojnásobné početní výhodě si Steven Stamkos našel prostor na levém kruhu pro vhazování a prostřelil Igora Šesťorkina. I tak ale hosté se svými přesilovkami spokojení nebyli. "Hráli jsme je moc lehkovážně a pouštěli jsme Rangers do šancí. Po jednom zaváhání jsme dokonce v početní výhodě inkasovali. To není dobré," uvedl obránce Victor Hedman.

Jeho týmu příliš nevyšla ani oslabení. V úvodu třetí třetiny nechali Lightning příliš prostoru Zibanejadovi, který z podobného místa jako Stamkos vrátil Rangers vedení. Devětadvacetiletý Švéd podruhé v kariéře odstartoval sezonu dvěma góly v zahajovacím zápase a navázal na výkony z bojů o Stanley Cup, ve kterých získal 24 bodů ve dvaceti zápasech. "Je to opravdu skvělý hráč. Odehrál výborné play off a novou sezonu začal opět ve velkém stylu," pochválil spoluhráče kapitán Jacob Trouba.

Výhru pojistil v 52. minutě Barclay Goodrow. Chytil vedl třetí formaci Rangers a za 12 a půl minuty na ledě vyslal dvě střely na branku.

Duel Los Angeles s Vegas nabídl pětigólovou přestřelku v závěrečné třetině. Rozhodující trefu zaznamenal v poslední minutě kapitán Vegas Mark Stone, který v čase 59:34 zakončil rychlou kombinaci.

Dvěma body pomohli Vegas k výhře William Karlsson (1+1) a Alex Pietrangelo (0+2). Kings až do úplného závěru držel ve hře gólman Jonathan Quick, který kryl 47 střel. "Měli jsme získat alespoň bod, absolutně jsme promarnili vynikající výkon brankáře," litoval trenér Los Angeles Todd McLellan.

Výsledky NHL:
Los Angeles - Vegas 3:4 (1:0, 0:1, 2:3)
Branky: 11. Vilardi, 45. Kempe, 53. Kaliyev - 22. Marchessault, 42. Eichel, 48. W. Karlsson, 60. Stone. Střely na branku: 30:51. Diváci: 18 230. Hvězdy zápasu: 1. Vilardi (Los Angeles), 2. W. Karlsson (Vegas), 3. Quick (Los Angeles).
NY Rangers - Tampa Bay 3:1 (0:0, 1:1, 2:0)
Branky: 24. a 46. Zibanejad, 51. Goodrow - 30. Stamkos. Střely na branku: 39:27. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Zibanejad, 2. Goodrow, 3. Trouba (všichni NY Rangers).

Reklama

Související témata: