Hlavní obsah

Zklamaní Devils se střílejí do vlastní nohy. Kuráž si dodávali rvačkami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejproduktivnější hráč klubové historie Patrik Eliáš a s ním všichni fanoušci Devils v hledišti Prudential Center zažili v domácích zápasech 1. kola play off s New York Rangers jen těžké zklamání. Místo vyrovnaných klání dva výsledky (1:5) jako přes kopírák. Gólman Vítek Vaněček zatím nedokáže odolávat tlaku manhattanských hvězd.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Vítek Vaněček porážce New Jersey nezabránil

Článek

Zásluhou Erika Hauly šli sice tentokrát domácí hokejisté do vedení, ale euforie jim vydržela pouze do úvodu druhé třetiny. Pak se vše vrátilo do kolejí prvního zápasu.

Úvodní trefu Rangers znovu dával Vladimir Tarasenko, dvakrát se tečemi v přesilovkách opět prosadil Chris Kreider. A u páté branky hostů bodoval zase Filip Chytil. Mezitím ještě Vaněčka stačil vykoupat krásným bekhendovým blafákem Patrick Kane.

„Nejlepší Patrickův zápas za Rangers," chválil bývalého útočníka Chicaga kouč Gerard Gallant.

Český brankář Devils, kterému před startem série dodával kuráž i legendární Martin Brodeur, má v sérii úspěšnost 82,7 procenta a gólový průměr 4,52. Jeho protějšek Igor Šesťorkin je přitom úspěšný v 96,2 % případů.

„Rozhodly speciální týmy. Nám se v přesilovkách nedaří, oni v nich odvádějí dobrou práci a skórují. To vás dokáže srazit," hudrala švýcarská posila Devils Timo Meier. Jeho tým zatím uspěl v jedné z osmi početních výhod. Rangers proměnili 4 z 10. Těžko se udržuje pozitivní nálada, když se Devils chybami střílejí do vlastní nohy.

„Trenér nám ale po zápase dobře řekl, že sezonu jsme taky začali dvěma porážkami a pak jsme se rozjeli. Zbývá ještě hodně hokeje," myslí si bek New Jersey John Marino.

V poslední třetině každopádně Devils svým rivalům připomněli, že jim nehodlají postup přenechat bez boje. Po vzájemných potyčkách inkasovalo vyšší penalizace 12 hráčů, celkem sudí rozdali 136 trestných minut.

Rangers ale zatím nevypadají, že je něco vychýlí z rovnováhy. Loňské zkušenosti z tažení do konferenčního finále jsou rozhodně znát.

„Je před námi ale ještě dlouhá cesta, to myslím, že to všichni vědí. Po dnešním večeru obrátíme list a budeme se starat o třetí utkání," prohlásil kapitán Jacob Trouba.

Ze všech 16 týmů v play off však mají Rangers nejvýhodnější pozici. Už jen Carolina úvodní dva starty proměnila ve výhry. Blueshirts to však zvládli na soupeřově ledě a v noci na neděli doma v Madison Square Garden si můžou vypracovat postupový mečbol.

Reklama