Hlavní obsah

Zkušený kouč Trotz odmítl nabídku Winnipegu a dává si pauzu

Zkušený kouč Barry Trotz si dává od trénování pauzu a minimálně v této sezoně NHL nepovede žádný klub. Devětapadesátiletý Kanaďan, jenž v roce 2018 získal s Washingtonem Stanley Cup, v květnu skončil u hokejistů New York Islanders a stál o něj hlavně Winnipeg. Nabídku však odmítl a dá přednost rodině.

Foto: Adam Hunger, ČTK/AP

Trenér Barry Trotz ještě na střídačce New York Islanders.

Článek

"Musím se teď postarat o rodinné i osobní věci. Kdybych řekl, že tu práci vezmu, tak bych každému týmu i sobě udělal tak trochu medvědí službu. Protože trénovat tým v NHL je náročné a vyžaduje to všechno," řekl Trotz serveru NHL.com.

Trotz získal dvakrát cenu Jacka Adamse pro nejlepšího trenéra v lize. S počtem 914 vítězných zápasů je třetí v historické tabulce za Scottym Bowmanem (1244) a Joelem Quennevillem (969). Winnipeg se jej pokoušel nalákat i na zajímavou nabídku. Tamní pivovar mu slíbil doživotně pivo zdarma, pokud se Jets ujme.

"Neznamená to, že už nebudu trénovat, jen ne teď. Dělám to už 25 let v kuse a spoustu věcí jsem kvůli tomu odložil. Je načase se o ně postarat," dodal kouč, jenž s Kanadou získal zlato (2003) a stříbro (2009) na mistrovství světa.

Reklama

Související témata: