Hlavní obsah

Zraněná jednička, zakleté tyče. Na Vancouver dolehla zlá zpráva

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohl by to být zlom v play off sérii 1. kola, kterou hokejisté Vancouveru nastartovali domácí výhrou s Nashvillem. Před druhým utkáním ale přišli o zraněnou gólmanskou jedničku Thatchera Demka a na výsledku se to okamžitě projevilo. Predators si do Tennessee vezou z Kanady výhru 4:1 a nadějné vyhlídky.

Foto: DARRYL DYCK, ČTK/AP

Brankář Vancouveru Canucks Casey DeSmith inkasuje v duelu s Nashvillem.

Článek

Bývalý hráč Canucks Ryan Kesler se v noci na středu staral o navození patřičné atmosféry, ale hned od začátku se zápas odehrával podle nashvillských přání. Už v 74. sekundě Anthony Beauvillier sáhl hokejkou do nahození Filipa Forsberga a náhradník za Demka Casey DeSmith nestačil na povedenou teč reagovat.

Celkem pak inkasoval třikrát z patnácti střel. Poslední gól padl do prázdné branky. A záběry na posmutnělé fanoušky Canucks o velkém optimismu před odvetami nesvědčily.

„Je to z týdne na týden,“ povzdechl si kouč Vancouveru Rick Tocchet ohledně Demkova stavu, takže je klidně možné, že už si 28letý brankář v sérii nezachytá, což by pro ambice Canucks mohlo mít katastrofální následky. Před utkáním si přitom trenér myslel, že půjde jen o krátkodobou záležitost… „Není to to jeho staré zranění,“ uklidňoval. Během pár hodin se však Demkův stav evidentně nezlepšil.

Před koncem základní části opora týmu vynechala pět týdnů se zraněným kolenem, v samotné koncovce stačil ale Demko odchytat dvě utkání a vypadal, že je na play off připravený. V úvodním zápase také dvaceti zákroky jistil výhru Canucks 4:2. Ve druhém bylo všechno jinak.

Domácí vyslali na finského brankáře Nashvillu Juuseho Sarose jen 18 střel, ty největší příležitosti ale neproměňovali. Dakota Joshua před prázdnou brankou natlačil puk jen do tyče, což příznivce Predators vyloženě nadchlo. Autor dvou branek z úvodního zápasu totiž před startem série vyprávěl, že Vancouver v klidu vyhraje oba domácí zápasy. Teď jsou to ale Canucks, kdo mají víc starostí.

Podepsalo se to evidentně i na zakončení Eliase Petterssona, který se v jasné šanci sice trefil k tyči, ale z opačné strany. „Oklepe se z toho, bude v pohodě,“ věří Tocchet.

Do Nashvillu ale Vancouver míří bez Demka. A DeSmithe bude stejně jako posledně jistit lotyšský hrdina loňského mistrovství světa v Rize Arturs Šilovs.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.