Hlavní obsah

Zraněný spoluhráč, inkasovaný gól a desítka navrch! Voráček vypěnil kvůli Marchandovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Otřesený spoluhráč leží na ledě, sudí ale nepískají a soupeř z brejku dává gól. Není se co divit, že se Jakub Voráček vytočil. Útočník Columbusu dostal za komentáře směrem k rozhodčím desetiminutový trest. A z výhry 3:2 se nakonec radoval po prodloužení Boston.

Foto: Paul Vernon, ČTK/AP

Hokejista Columbusu Blue Jackets Jakub Voráček (vlevo) vede puk před hráčem Bostonu Bruins Nickem Folignem.

Článek

Zápas ale mohl vypadat jinak, pokud by se v závěru první třetiny za stavu 1:0 pro Columbus ozvala píšťalka po zákroku známého recidivisty Brada Marchanda.

Obránce Andrew Peeke u mantinelu odehrával puk a natočil se směrem do hřiště, když mu Marchand ramenem tvrdě přišpendlil hlavu k mantinelu.

Hokejoví příznivci se záhy rozdělili na dvě skupiny a začali se mezi sebou hádat, zda byl zákrok čistý nebo ne. Peeke každopádně padl obličejem k zemi, domácí hráči na chvíli vypadli z koncentrace a Charlie McAvoy vyslal do brejku Jakea DeBruska, který srovnal na 1:1.

A v tu chvíli Voráček vypěnil.

"Snažil jsem se to vysvětlit sudím. Někdy je přerušená hra, když dostane hráč pukem do nohy v obranném pásmu. Ale pokud hrozí zranění hlavy, hráč leží delší dobu na ledě (a nepíská se), tak je to pro mě neomluvitelné. Měl jsem obavy o Peekera, vždyť se nehýbal," vykládal po zápase Voráček.

"Rozhodčí měli přerušit a zkontrolovat situaci. Uběhlo ještě snad 15 sekund, než mohl kustod na led. Něco se mohlo přihodit a kvůli tomu jsem byl vytočený a dostal jsem desítku. Nebudu hodnotit a komentovat ten (Marchandův) hit, ale sudí by měli mít větší cit pro hru, když k něčemu takovému dojde," řekl Voráček, kterého před necelým měsícem kolenem sestřelil Marcus Foligno z Minnesoty, ale rozhodčí v tom také neviděli faul.

Obránce Peeke se z Marchandovy masáže oklepal a duel s Bostonem ještě dohrál. Dvaatřicetiletý český útočník asistoval proti Bostonu u obou domácích branek, v prodloužení měl ale podíl na rozhodujícím gólu Bruins, když pokazil rozehrávku na Patrika Laineho.

V aktuální sezoně posbíral Voráček pět gólů a 46 asistencí. Mezi nahrávači v NHL je na děleném 21. místě spolu se Sidneym Crosbym, Stevenem Stamkosem a Kirillem Kaprizovem.

Zatímco jeho nejbližší konkurenti míří do play off, Columbusu už pomalu mizí i teoretická naděje. Na postupové příčky ztrácí 12 zápasů před koncem základní části 14 bodů.

Reklama