Hlavní obsah

Columbus - Boston 2:3 PPDvě asistence Voráčka Columbusu nestačily, výhru v bitvě českých hvězd slavil Pastrňák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Český útočník Jakub Voráček sice zaznamenal v duelu svého Columbusu s Bostonem v NHL dvě asistence, z vítězství 3:2 v prodloužení se ale radovali hráči Bruins. Hvězdný David Pastrňák tentokrát nebodoval, stejně jako jeho spoluhráč Tomáš Nosek. Obránce Jan Rutta se gólově prosadil potřetí v sezoně, svou trefou ale jen korigoval vysokou domácí prohru Tampy Bay. Lightning na vlastním ledě podlehli Torontu 2:6 a o body přišli podruhé v řadě. K výhře Maple Leafs pomohl David Kämpf, který asistoval u první branky utkání.

Foto: Aaron Doster, Reuters

Útočník Bostonu Bruins Taylor Hall (vlevo) a hokejista Columbusu Blue Jackets Jakub Voráček v souboji o kotouč.

Článek
Fotogalerie

Voráček se poprvé zapsal do statistik v páté minutě, kdy ve středním pásmu posunul puk na rozjetého Emila Bemströma, jenž střelou na bližší tyč otevřel skóre. V závěru druhé třetiny si zkušený český útočník počkal za brankou na ideální moment, našel volného Zacha Werenského a americký obránce tvrdou ranou srovnal na 2:2. "Ta nahrávka byla opravdu dokonalá. Přistála mi přímo na hokejce a mně stačilo pouze trefit branku. Jake (Voráček) opět potvrdil, že když dostane prostor, dokáže vymyslet perfektní přihrávku z jakékoliv pozice," pochválil elitní bek Columbusu Voráčka, který v sezoně zaznamenal už 46 asistencí.

Po bezbrankové třetí části šel zápas do prodloužení, které po minutě a třech sekundách rozhodl druhým gólem v zápase Jake DeBrusk. Columbus prohrál posedmé v řadě a nadále se mu vzdaluje možnost účasti ve vyřazovacích bojích. "Mrzí mě to i za kluky. Ve většině zápasů jsme více než důstojným soupeřem, ale nedokážeme ty duely zlomit na naši stranu," litoval trenér Brad Larsen.

Bostonu v závěru scházel David Pastrňák, který ve třetím dějství odstoupil kvůli nespecifikovanému zranění. Český kanonýr odehrál přes patnáct minut a podruhé za sebou vyšel bodově naprázdno.

Rutta protrhl střeleckou smůlu a dal první gól od konce listopadu. Člen první obranné dvojice Lightning na ose hřiště přebral přihrávku kapitána Stevena Stamkose a pod tlakem bránícího Johna Tavarese se dostal pouze k bekhendovému nahození. Puk se ale brankáři Jacku Campbellovi schoval za skupinku clonících hráčů a nenápadný pokus mu překvapivě proklouzl mezi betony.

Branka českého beka znamenala ve 26. minutě vyrovnání na 2:2, ale byla také posledním úspěchem, kterého se domácí dočkali. Strůjcem pátého vítězství Toronta za sebou byl Auston Matthews, jenž zaznamenal čtvrtý hattrick v sezoně a k tomu přidal jednu asistenci. Americký útočník potvrdil pozici nejlepšího střelce ročníku, po 64 zápasech má na kontě 54 branek.

Matthews zároveň vyrovnal klubový rekord Ricka Vaivea v počtu gólů za sezonu. "Je to neuvěřitelné, znamená to pro mě opravdu hodně. Jen to, že mě zmiňují ve stejné větě jako takovou legendu. Je to neskutečné, hráči, jako je on, reprezentují význam Maple Leafs," řekl nadšený Matthews.

Hokejisté Calgary s brankářem Danielem Vladařem na střídačce zdolali Los Angeles 3:2 a na třetím místě Západní konference se bodově dotáhli na druhou Minnesotu. Uspělo také čtvrté St. Louis, které porazilo Arizonu 5:1. Brankář Coyotes Karel Vejmelka pouze kryl záda Ivanu Prosvětovovi, který ani ve svém třetím zápase v ročníku nedosáhl na výhru. Český útočník Jan Jeník odehrál za Arizonu přes třináct a půl minuty.

Výsledky NHL
Columbus - Boston 2:3 v prodl. (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 5. Bemström (Voráček), 40. Werenski (Voráček) - 19. a 62. DeBrusk, 28. Craig Smith. Střely na branku: 22:37. Diváci: 15.396. Hvězdy zápasu: 1. DeBrusk (Boston), 2. Voráček (Columbus), 3. McAvoy (Boston).
St. Louis - Arizona 5:1 (0:0, 4:0, 1:1)
Branky: 24. a 54. Tarasenko, 23. Barbašev, 27. B. Schenn, 35. Bučněvič - 44. N. Schmaltz. Střely na branku: 29:22. Diváci: 17.163. Hvězdy zápasu: 1. Tarasenko, 2. Bučněvič, 3. Thomas (všichni St. Louis).
Tampa Bay - Toronto 2:6 (1:1, 1:3, 0:2)
Branky: 7. Kučerov, 26. Rutta - 22., 30. a 48. Matthews, 2. Engvall (Kämpf), 33. Kerfoot, 52. Marner. Střely na branku: 34:39. Diváci: 19.092. Hvězdy zápasu: 1. Matthews, 2. Marner, 3. Campbell (všichni Toronto).
Los Angeles - Calgary 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)
Branky. 14. a 20. Kempe - 1. a 35. J. Gaudreau, 34. E. Lindholm. Střely na branku: 30:33. Diváci: 13.464. Hvězdy zápasu: 1. J. Gaudreau (Calgary), 2. Kempe (Los Angeles), 3. E. Lindholm (Calgary).

Reklama

Související témata: