Hlavní obsah

Ztráta, přečíslení, gól. Nečas litoval chyby. Měl by trochu ubrat, nabádal kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První mečbol na postup do konferenčního semifinále zůstal nevyužitý. Hokejisté Caroliny doma prohráli s Islanders 2:3 a Martin Nečas si vyčítal chybu před rozhodujícím gólem pátého zápasu série, který v přečíslení dával Mathew Barzal.

Hokejový pořad Příklep s útočníkem Caroliny Martinem Nečasem.Video: Sport.cz

 
Článek

Hurricanes chtěli ve druhé třetině za stavu 1:2 využít, že se hrálo 4 na 4. Čtyřiadvacetiletý útočník je pro tyto momenty jako stvořený. Skvělý bruslař spolu s bostonským krajanem Davidem Pastrňákem dokonce v základní části ovládli statistiku gólů vstřelených v prodloužení. Oba Češi se trefili čtyřikrát.

Tentokrát ale Nečas situaci dobře neodhadl. Od mantinelu se vydal mezi hráče Islanders, což byl signál pro domácího beka Jaccoba Slavina, který také vyrazil dopředu. Následovala ale ztráta puku a dvojici soupeřů čelil jen zadák Brent Burns. Barzal vzal odpovědnost na sebe a přesnou střelou překonal Anttiho Raantu - 1:3!

„Puk se ke mně odrazil a chtěl jsem ho potáhnout do pásma. Ale byla z toho ztráta a Barzal dal důležitý gól," litoval Nečas. „Už s tím ale nic neudělám. Musím se z toho poučit a připravit se na další zápas." Ten se hraje v pátek od 22 hodin SELČ v UBS Areně na Long Islandu.

Nejproduktivnějšímu hráči Caroliny v základní části zatím play off moc nevychází. Z pěti zápasů má Nečas bilanci 1+2. Ale také pět minusových bodů. Druhý nejhorší výsledek v týmu. Kouč Rod Brind'Amour říká, že český útočník potřebuje víc klidu.

„Někdy se snaží až moc, měl by trochu ubrat. Rozhodně mu nechybí nasazení. Ví, že máme tři ofenzivní hráče mimo hru (A. Svečnikov, Pacioretty, Teräväinen), takže by byl rád produktivní. Ale musí najít způsob, jak najít rovnováhu," poznamenal Brind'Amour.

Foto: Karl B DeBlaker, ČTK/AP

Martin Nečas (vlevo) z Caroliny a Casey Cizikas z New York Islanders.

Hurricanes ve třetí třetině stačili už jen snížit zásluhou nejproduktivnějšího hráče Caroliny ve vyřazovací části Sebastiana Aha (3+3). „Byli jsme připraveni na dlouhou sérii. O nic nejde. Prostě se vrátíme na Long Island a zkusím předvést přesně to, co jsme tam ukázali minule," narážel finský útočník na nedělní výhru 5:2.

Šance stát se prvním postupujícím týmem ale kouč Caroliny želel. O to víc, že se mu výkon v zápase docela zamlouval. „Líbilo se mi, jak jsme hráli. S nasazením, tvrdě. Udělali jsme pár chyb, které nás stály výhru, ale nebylo jich moc. Odrazy nám ale tentokrát nepřály," mínil Brind'Amour.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.