Hlavní obsah

Nike se po sexuálním skandálu nevrátí jako sponzor kanadského hokejového svazu

Firma Nike neobnoví spolupráci s kanadským hokejovým svazem. Sponzorskou smlouvu s Hockey Canada přerušila v roce 2022 stejně jako řada dalších partnerů kvůli tomu, jak se svaz postavil k obvinění ze sexuálního napadení, které se týkalo členů reprezentace do 20 let. K návratu firmu nepřesvědčilo ani jmenování nové prezidentky svazu Katherine Hendersonové, uvedla agentura AP.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Firma Nike již sponzorovat kanadskou hokejovou reprezentaci nebude.

Článek

Po příchodu Hendersonové, která uplynulých sedm let řídila národní curlingový svaz, se před dvěma týdny k Hockey Canada vrátila společnost Bauer. Nike se ale rozhodl spolupráci ukončit. Svaz v prohlášení firmě poděkoval za podporu v uplynulých dvou desetiletích.

Hendersonová s novým vedením bude usilovat o napravení pošramocené reputace Hockey Canada. Svaz se loni stal terčem kritiky za to, jak řešil případ sexuálního napadení, kterého se údajně dopustili hráči reprezentace do 20 let v roce 2018.

Vedení se s ženou, která tvrdila, že ji na oficiální akci sexuálně napadlo osm hráčů zlatého týmu z MS juniorů, vloni v květnu v tichosti mimosoudně vyrovnala. Vláda kvůli tomu pozastavila hokeji finanční podporu. V říjnu kvůli aféře rezignovalo celé vedení svazu včetně prezidenta Scotta Smithe.

Reklama

Související témata:
  Česko - Švédsko dnes 16 : 00
20240504T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švédsko
Česko vs. Švédsko
Česko
Švédsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.