Hlavní obsah

Obrozený střelec Sparty se o raritě poradí s pokladníkem. V chlapech jsem tohle asi ještě nedal, přiznal Horák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V lednu je k nezastavení a poznali to už i Bílí Tygři. Útočník Sparty Roman Horák podepsal na konci minulého roku novou smlouvu na tři roky a od té doby září. Ve třech ze čtyř lednových utkání dokonce útočil na hattrick. Naposledy rozhodl dvěma trefami o výhře v Liberci 4:3 vzácnou trefou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Sparta 3:4 (45. Horák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Chytil tak parádní formu, že nemá problém skórovat ani ve dvojnásobném oslabení. Pod Ještědem končila 44. minuta, když se Sparta už minutu bránila ve třech proti pěti. Již vysílený 32letý útočník přesto u modré vystihl Filippimu přihrávku a řítil se sám na gólmana Krále.

„Jel jsem na mantinel a tak nějak jsem přečetl, co chtěl jejich hráč dělat. Byl jsem v jízdě dopředu a schopný ujet. Ale popravdě musím říct, že jsem byl rád, že jsem k bráně vůbec dojel,“ usmál se Roman Horák. Samostatný nájezd zakončil chladnokrevně bekhendem mezi Královy betony. „Věděl jsem, co chci dělat. Dělám to často a vychází to, takže jsem si věřil a spadlo to tam. Nakonec z toho jsou tři body,“ těšilo ho.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Sparta 3:4 (45. Horák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Klobouk dolů, jak to Horynka odfáral, a ještě po šedesáti pěti vteřinách dokázal ujet a ještě zakončit. Moc často jsem se jako trenér nesetkal s tím, abychom nejenom ubránili oslabení tři na pět, což byl zlomový bod zápasu, ale ještě jsme dali gól,“ pochvaloval si kouč Sparty Pavel Gross.

Ostatně i autor vítězného gólu podobnou situaci dlouhé roky nezažil. „Nevzpomínám si. Vím stoprocentně, že v osmé nebo deváté třídě jsem gól ve dvojnásobném oslabení dal, jenže to se teď nepočítá, že ano… Kecal bych, ale v chlapech jsem to asi nedal,“ přiznal s tím, že vůbec netuší, zda taková trefa figuruje v sazebníku příspěvků do kasy. „Tohle se asi moc nevypisuje, moc často se to nestává. Musím se poradit s pokladníkem,“ prozradil Horák.

Nový rok mu svědčí, v lednu se střelecky probudil a i na severu skóroval dvakrát. „Jsem rád i za něj, před tím nedal snad skoro dva měsíce gól, tak si to teď vybírá. O to je to teď důležitější, když nám teď chybí střelci jako je třeba Josh Kestner, a máme tady někoho, kdo ho zastoupí,“ pochvaloval si gólman Josef Kořenář.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha 3:4Video: Tipsport Extraliga / BPA

Horák třikrát ze čtyř zápasů vstřelil po dvou brankách, jen ve Vítkovicích nebodoval. „Teď to tam padá. Na druhou stranu, předtím jsem patnáct nebo šestnáct zápasů gól nedal. Celou kariéru radši nahrávám, ale nyní mě tam Najmi (Najman) krásně našel před prvním gólem. Jsem šťastný, že to vychází a jen doufám, že to bude pokračovat,“ věřil rodák z Českých Budějovic v pokračování plodného období.

V Liberci však zažil i jeden hororový moment, když po tvrdé střele libereckého Jaroslava Vlacha musel gólman Jakub Kovář opustit led na nosítkách a skončil ve špitále. „Není příjemné, když vidíte kamaráda, který leží na ledě a nevíte, co se děje. Je to hrozný pocit,“ říkal bezprostředně po zápase.

  2 : 1 pp Švédsko - Finsko 2 : 1 pp   dohráno
20240523T20 : 20:00+0200
Švédsko vs. Finsko
Švédsko vs. Finsko
Švédsko
Finsko
  0 : 1 USA - Česko 0 : 1 dohráno
20240523T20 : 20:00+0200
USA vs. Česko
USA vs. Česko
USA
Česko
  3 : 1 Švýcarsko - Německo 3 : 1 dohráno
20240523T16 : 20:00+0200
Švýcarsko vs. Německo
Švýcarsko vs. Německo
Švýcarsko
Německo
  6 : 3 Kanada - Slovensko 6 : 3 dohráno
20240523T16 : 20:00+0200
Kanada vs. Slovensko
Kanada vs. Slovensko
Kanada
Slovensko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.