Hlavní obsah

Bývalý klub Pálffyho končí ve slovenské hokejové lize

ivi (Bratislava)Právo

Hokejový klub HK 36 Skalica, za který v minulosti hrál například také Žigmund Pálffy, v pondělí oznámil, že končí své působení v nejvyšší slovenské lize. Rozhodl o tom výkonný výbor klubu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejová aréna. Ilustrační foto.

Článek

„Držitel extraligové licence nebyl schopen navzdory úsilí zabezpečit finanční prostředky potřebné k dokončení sezóny 2015/2016. Nebyl schopen zabezpečit sportovní stránku klubu - dostatečný počet hráčů adekvátní kvality," uvedlo vedení klubu na webové stránce. O další budoucnost klubu rozhodne valná hromada.

Před reprezentační přestávkou nenastoupila Skalica ke dvěma utkáním nejvyšší slovenské ligy proti Košicím a Piešťanům. Zítra nenastoupí ani v utkání proti Martinu a podle regulí znamenají tři vynechaná utkání vyloučení ze soutěže. Hráčský kádr se postupně rozpadl pro nevyplacené mzdy.

Skalický klub přiznává, že je na pokraji finančního krachu. K dohrání této sezóny potřeboval 350 tisíc eur (téměř 9,5 miliónu korun), které se však nepodařilo zabezpečit. Celkové závazky klubu údajně dosahují až tří miliónů eur (přes 80 miliónů korun).

Vedení slovenské ligy rozhodlo, že neodehraná utkání Skalice budou kontumovány ve prospěch soupeřů.

Reklama

Související témata: