Hlavní obsah

Český hokej novelizoval stanovy. Nově budou voleni i viceprezidenti, změna i u členů výkonného výboru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sobotní konferenci Českého svazu ledního hokeje byly kromě zvolení Aloise Hadamczika prezidentem svazu a Aleše Kmoníčka členem výkonného výboru schváleny i návrhy změn ve stanovách, které předložil výkonný výbor, a rovněž rozšiřující pravomoci konference jako nejvyššího orgánu ČSLH. Na rozdíl od předchozího modelu bude konference volit nejen prezidenta a členy výkonného výboru, ale i viceprezidenty ČSLH.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hlasující delegáti na sobotní konferenci Českého svazu ledního hokeje

Článek

Významnou změnou je způsob volby členů výkonného výboru ČSLH. Dosud platilo, že výkonný výbor byl volen přednostně jako celek z kandidátů navržených členy a doporučených prezidentem ČSLH. Nově budou jeho členové voleni jednotlivě, a to přímo z návrhů předložených členy a krajskými výkonnými výbory ČSLH.

Ve volbách prezidenta a viceprezidentů ČSLH bude nutná nadpoloviční, zatímco ve volbách členů výkonného výboru ČSLH prostá většina. V případě předčasného ukončení mandátu prezidenta či viceprezidentů bude nástupce volen v doplňujících volbách tak, aby délka jeho volebního období odpovídala zbývající části mandátu člena, kterého nahrazuje.

Nepřicházím na svaz hodit granát, říká nový prezident Českého hokeje Alois HadamczikVideo: Sport.cz

Vedle prezidenta, viceprezidentů a členů výkonného výboru bude konference jako doposud volit i předsedu a členy dozorčí rady a předsedu arbitrážní komise ČSLH.

Český hokej má nového prezidenta. Alois Hadamczik byl zvolen hned v prvním koleVideo: Sport.cz

Do Stanov ČSLH byla rovněž implementována legislativa Mezinárodní hokejové federace IIHF jako například povinnost řídit se předpisy, řády a rozhodnutími IIHF nebo povinnost podřídit se pravomocím Arbitrážního soudu pro sport (CAS), stejně jako pravidlům Světového antidopingového kodexu a Antidopingové regulace IIHF.

Reklama

Související témata:
  Slovensko - Česko dnes 16 : 30
20240426T16 : 30:00+0200
Slovensko vs. Česko
Slovensko vs. Česko
Slovensko
Česko
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Kanada - Česko dnes 18 : 00
20240426T18 : 00:00+0200
Kanada vs. Česko
Kanada vs. Česko
Kanada
Česko