Hlavní obsah

Chlapík má po konci v Ottawě posílit Lahti

Lahti

Hokejový útočník Filip Chlapík by měl po ukončení smlouvy v Ottawě odehrát zbytek sezony v dresu Pelicans Lahti. Ve finském klubu by se stal spoluhráčem brankáře Patrika Bartošáka a dalšího českého útočníka Rudolfa Červeného. O příchodu třiadvacetiletého Chlapíka dnes informoval finský web jatkoaika.com, oficiálně však potvrzen ještě nebyl.

Foto: www.hcsparta.cz

Filip Chlapík (uprostřed) na tréninku hokejové Sparty.

Článek

Chlapík na konci října podepsal se Senators roční dvoucestný kontrakt, díky němuž by si v hlavním týmu v NHL vydělal 735 000 dolarů a na farmě v Belleville v AHL 70 000 dolarů. V tomto ročníku však odehrál bývalý český mládežnický reprezentant za Ottawu pouze jeden zápas, v němž nebodoval. V uplynulých dnech se obě strany dohodly na ukončení kontraktu. O Chlapíka neprojevil zájem žádný další klub poté, co ho Senators zapsali na seznam volných hráčů.

Chlapíka si Ottawa vybrala na draftu v roce 2015 v druhém kole jako 48. v pořadí. Za hlavní tým odehrál český útočník 57 zápasů, v kterých nasbíral 11 bodů za pět gólů a šest asistencí. V záložním celku si připsal 88 bodů ve 148 duelech. Pokud mu vyjde angažmá na severu Evropy, oblékne v sezoně dres již čtvrtého týmu. Ročník rozehrál v extraligové Spartě a ve třech zápasech jednou skóroval.

Pelicans budou moct v příštích zápasech opět spoléhat na svou oporu Bartošáka. Reprezentační gólman a kapitán týmu Hannes Björninen se podle klubového webu připojili zpět k týmu po karanténě, v níž byli od Švédských her v Malmö.

Reklama

Související témata: