Hlavní obsah

Chomutov má smůlu! Proti jeho účasti ve druhé lize se postavily kluby

Praha

Po loňském pádu z Chance ligy až do krajské soutěže kvůli finančním problémům a dluhům si nyní dělali zálusk, že by se od příští sezony administrativní cestou zařadili do druhé ligy, tedy tuzemské třetí nejvyšší soutěže. Takový záměr ale hokejovému Chomutovu nevyšel. Výkonný výbor Českého svazu ledního hokeje žádost Pirátů neschválil.

Foto: piratichomutov.cz

Fanoušci Chomutova se v příští sezoně druhé ligy nedočkají.

Článek

„Pro sportovní kvalitu a diváckou atraktivitu soutěže by účast Pirátů Chomutov byla nepochybně přínosem," konstatoval svazový výkonný výbor a poukazoval i na moderní chomutovský stadion, který na hokej pojme 5250 lidí.

Jenže zelenou nakonec Piráti stejně nedostali. S přihlédnutím k tomu, že druhá liga je soutěž otevřená, tedy s postupy a sestupy, podmínil výkonný výbor svazu zařazení Chomutova do druhé ligy souhlasem všech jejích účastníků.

Což byl pro Piráty nakonec kámen úrazu. „Vzhledem k tomu, že více než třetina klubů se zařazením buď nesouhlasila nebo se v termínu nevyjádřila, výkonný výbor ČSLH žádost klubu Piráti Chomutov neschválil," uvedl svaz v tiskové zprávě.

Výkonný výbor ČSLH naopak v pondělí jednomyslně schválil novou strukturu žákovských soutěží, kterou v hlasování podpořily více než dvě třetiny klubů. Podle ní bude kategorie mladších žáků zahrnovat 5. a 6. třídu, kategorie starších žáků 7. a 8. třídu a samostatnou kategorii vytvoří hráči 9. tříd. V kategoriích mladších a starších žáků budou moci kluby podle počtu registrovaných hráčů přihlásit do soutěže smíšená dvouročníková družstva nebo družstva složená z hráčů stejného ročníku.

Vzhledem k dopadům pandemie (neznámé počty hráčů, kteří budou po obnovení soutěží pokračovat, věkový a výkonnostní skok pro ročníky, které sehrály v letošní sezóně pouze několik utkání...) výkonný výbor současně rozhodl, že nová struktura žákovských soutěží vstoupí v platnost od sezony 2022/23. V sezoně 2021/22 se bude hrát podle stávajícího modelu s tím, že k dílčím úpravám dojde v předepsaných soupiskách a v nadstavbových částech soutěží.

Reklama