Hlavní obsah

Česko - Slovensko 6:3Čtvrt století od Nagana: Jágrova gólová paráda, potlesk vestoje pro Hlinku. Vyprodaná O2 arena viděla triumf Čechů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zahleděl se do ochozů do posledního místečka zaplněné O2 areny a užasle pokýval hlavou. „Je bomba, že se lidi po 25 letech přišli podívat na staré dědečky,“ usmál se Pavel Patera, jeden z pamětníků naganského zlata. Právě u příležitosti čtvrtstoletí starého olympijského triumfu proti sobě nastoupily české a slovenské hokejové legendy. O výsledek sice primárně nešlo, Češi ale navázali na svůj bratislavský triumf z loňského září a v Praze zvítězili 6:3.

Sestřih z Utkání legend ČR - Slovensko. Gól si připsali i Jaromír Jágr s Robertem ReichelemVideo: Sport.cz

 
Článek

Šestice zlatých hochů z Nagana se představila přímo na ledě, vedle kapitána současného výběru Jaromíra Jágra i Roman Čechmánek, Libor Procházka, Robert Reichel, Milan Hejduk, a David Moravec. Další šestka z tehdejšího hráčského kádru; Martin Ručinský, Martin Straka, Josef Beránek, Pavel Patera, František Kučera a Jaroslav Špaček; se postavila na střídačku vedle Slavomíra Lenera, jenž v Naganu dělal asistenta Ivanu Hlinkovi.

Už při slavnostním individuálním nástupu hráčů na led libeňská hala burácela. Velkého aplausu se dostalo především Robertu Reichlovi s Patrikem Eliášem, nejhlasitěji však fanoušci vítali Jágra, jenž na ledovou plochu vyjel jako poslední s kapitánem Slováků Lubomírem Višňovským.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr při rozbruslení před exhibicí k 25. výročí od vítězství na ZOH v Naganu.

Právě mezi oba zmíněné borce s céčkem na prsou vhodil slavnostní buly Jakub Voráček, jenž kvůli následkům otřesů mozku musel předčasně ukončit sezonu v Columbusu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jaromír Jágr oslavuje se spoluhráči gól na 1:1 během hokejové exhibice v Praze.

Pak už se šlo na hokej. Slováci, kteří přivezli i deset mistrů světa z roku 2002, se sice prosadili jako první, když v 11. minutě překonal Čechmánka v brance z dorážky své střely exznojemský Uram, přesně o minutu a půl později ale zavelel k obratu Jágr.

Na Bednářovu přihrávku zpoza branky si stále aktivně hrající majitel kladenských Rytířů sjel mezi kruhy a nechytatelnou dělovkou pod horní tyčku propálil Lašáka. K obrovskému nadšení O2 areny, která pak následně oslavovala ještě pět dalších tref domácího výběru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Reichel střílí gól na 2:1 během hokejové exhibice v Praze.

A přes 17 tisíc přítomných fanoušků nezapomnělo ani na Ivana Hlinku. Když moderátor akce Libor Bouček zmínil v průběhu zápasu jméno legendárního kouče naganského výběru, který před více než osmnácti lety zemřel po autonehodě, celá O2 arena povstala a začala tleskat.

"Klukům na střídačce jsem říkal, že plná hala fakt super na to, že hrají důchodci," smál se Roman Čechmánek.

Do 20. února pak bude na webugotauthentic.com probíhat aukce podepsaných hraných dresů všech zúčastněných hokejistů. „Výtěžek poputuje na podporu rozvoje parahokeje. Navíc české legendy věnovaly na vozík upoutanému bývalému reprezentantovi Janu Alinčovi částku ze vstupného, kterou mu předali osobně na zápase," prohlásila Andrea Bársony z pořádající agentury Envia.

Zápas hokejových legend v pražské O2 areně
Česko - Slovensko 6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
Branky a asistence: 13. Jágr (Bednář, Výborný), 15. Reichel (Tlustý), 20. Vlasák (Hlinka), 31. P. Nedvěd (J. Nedvěd), 35. Výborný (Jágr, Klíma), 52. Hejduk (Tlustý) – 12. Uram (Vaic), 26. Marián Hossa (Nagy), 55. Marcel Hossa (Marián Hossa). Diváci: 17 302 (vyprodáno).
Sestava Česka: Čechmánek (31. Salfický) - Krajíček, Nakládal, J. Nedvěd, Hlaváč, Bednář, L. Procházka - Jágr, Výborný, P. Nedvěd - Hejduk, Reichel, Tlustý - Varaďa, Moravec, Eliáš - Klíma, J. Hlinka, Vlasák. Trenéři: Lener, M. Straka, J. Beránek, F. Kučera, J. Špaček, Patera, Ručinský.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články