Hlavní obsah

Dal mi týden na rybách, způsobil poprask po celé zemi, vzpomíná český hokejista na legendárního kouče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kde bylo nejlepší prostředí pro hokej? „Švýcarsko,“ odpovídá bez váhání Jaroslav Bednář. A vzpomíná zejména na sezonu 2010-2011, kdy patřil k oporám Davosu, s nímž zároveň získal mistrovský titul. Velký vliv na tom měl také legendární švýcarský kouč Arno Del Curto, jenž vedl celek z Grisonska v letech 1996-2018, tedy téměř 22 roků. „Měli jsme tréninky, které byly rychlejší než zápasové tempo,“ líčí Bednář v pořadu Příklep na Sport.cz.

Dal mi týden na rybách, způsobil poprask po celé zemi. Vzpomínka na legendárního kouče v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Zároveň však dodává, že pod dnes již 66letým trenérem měl i dost času na odpočinek. „Ta sezona byla jedna velká dovolená, to byla jedna jízda, kdy opravdu jsi měl díky těm výkonům hroznou pohodu. Já jsem byl každé tři neděle doma, furt na rybách," vypráví bývalý hokejový útočník.

„Byli jsme tam čtyři Češi, takže jsme měli super partu. Hlavně jsme měli výborné mužstvo," říká současný sportovní manažer Slavie, který v Davosu působil s Josefem Marhou, Petrem Sýkorou a Petrem Tatíčkem.

80letý generální manažer stále udivuje NHL. Osobní vzpomínky v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„Měli jsme tam ještě Péťu Sejnu, slovenského hráče, který měl problémy s kotníkem, takže na nějakou dobu byl vyřazený. A v momentě, kdy se uzdravil, tam můžou hrát čtyři cizinci, takže tam byl jeden hráč ze hry," začíná jednu ze zábavných historek s koučem Del Curtem, který vymyslel neobvyklé řešení, jak na přebytek zahraničních hokejistů.

Téměř dvoumetrový útočník udivuje NHL technickými finesami i produktivitou. Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

„On přišel a férově řekl, že se budeme točit po týdnu, že jeden hráč bude týden mimo. Prý, kdo chce být jako první. Tak říkám: Ty jo zrovna berou candáti, tak já si odjedu!" prozrazuje vášnivý rybář.

Jeho nepřítomnost v týmu se však neobešla bez následků. „Hned se novináři začali ptát, kde je Bednář a on na ně, že je na rybách. Takže z toho byl poprask po celém Švýcarsku. Místní největší nejznámější tisk to začal rozebírat a byla z toho obrovská aféra," směje se muž, který si zahrál také v NHL za Los Angeles a Floridu.

Jak si vede Daniel Tvrzník v roli kouče Slavie? Diskuse v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Současný asistent svého krajana Rogera Badera u rakouského národního týmu byl nakonec dotlačen k tomu, aby přestal svým hráčům uděloval volno v průběhu sezony. „Během týdne, kdy jsem se vrátil zpátky, tak to Arno musel zarazit a hrál už jenom ty, co mají formu. Takže to byl konec týdenní dovolené pro ostatní kluky a já jsem si super zachytal," dodává Bednář.

Další historky s koučem Arno Del Curtem najdete ve videu z pořadu Příklep.

Reklama