Hlavní obsah

Dědek nakonec do VV svazu kandidovat nebude: Podal jsem podnět k prošetření stávajícího vedení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měl být jedním ze čtyř kandidátů, kteří se v sobotu budou ucházet o místo ve výkonném výboru Českého hokeje uvolněné Liborem Zábranským po jeho přesunu na post asistenta trenéra reprezentace. Majitel hokejových Pardubic Petr Dědek ale nakonec svůj záměr přehodnotil a do volby vrcholného orgánu hokejového svazu nepůjde.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Petr Dědek (uprostřed) na archivním snímku

Článek

„Důvod: podal jsem podnět k prošetření stávajícího vedení," uvedl Dědek na svém Twitteru.

Šéf Pardubic hokejový svaz dlouhodobé kritizuje. Na začátku května na jeho adresu prohlásil, že je „chobotnice, řekl bych až hokejová mafie."

„Tam až přijde audit, někteří se budou divit. Ti pánové vůbec nechápou, že se nechají navolit do výkonného výboru a myslí si, že se nic neděje. Jenže z titulu jejich funkce se máte chovat jako správný hospodář, když spravujete cizí majetek. Ti pánové jsou na hraně trestněprávní odpovědnosti," čertil se Dědek.

Chobotnice. Hokejová mafie, říká Petr Dědek na adresu vedení Českého hokejeVideo: Sport.cz

„Musím říct, že na pana prezidenta a viceprezidenty zvažujeme podání trestního oznámení. To, co se tam děje, je za hranou lidského chápání. Myslím, že policie by měla konat, protože z českého hokeje se ztrácí desítky milionů korun," dodal.

Na uvolněné místo ve výkonném výboru po Zábranském tak budou kandidovat jen Otakar Černý, Ctibor Jech a Aleš Kmoníček. Zvolen bude ten, který obdrží v jednom kole volby nejvíce hlasů. Pokud by byl novým prezidentem svazu zvolen Bedřich Ščerban nebo Jiří Šlégr, kteří jsou v současnosti členy výkonného výboru, volil by se náhradník i za ně.

Reklama