Hlavní obsah

Doufal jsem, že to seřve! Českého brankáře trénovala legenda, na kterou bude rád vzpomínat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhé čtyři roky působil na lavičce švýcarského Curychu jeden z nejlepších švédských trenérů historie Rikard Grönborg. S dvojnásobným zlatým trenérským medailistou z MS 2017 a 2018 s reprezentací Švédska má čerstvé zkušenosti také český brankář Šimon Hrubec, kterého čtyřiapadesátiletý trenér koučoval na začátku letošní sezony švýcarské National League. „Je to skvělý trenér, ale je strašně hodnej,“ vzpomíná Hrubec v hokejovém pořadu Příklep.

Lev v kleci? Jenom tak vypadá, ale je strašně hodnej, říká český gólman o legendárním švédském kouči v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Grönborg strávil v Curychu necelé čtyři sezony. Nejdále se s týmem dostal v sezoně 2020/21, kde je v semifinále vyřadila Servette-Ženeva. A přes neuspokojivé výsledky v letošním ročníku byl nakonec ještě před koncem roku 2022 z týmu vyhozen. Na jeho místo tak nastoupil zkušenostmi z NHL ostřílený Marc Crawford, který tým rovněž dovedl do semifinále.

„Perfektně rozuměl své práci a mediálně jí prodával. Byl to takový lev v kleci. Překvapilo mě, že se více nerealizovaly jeho kroky do zámoří. Nakonec se ocitl ve Švýcarsku, " popisuje Švédovu trenérskou dráhu šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr. „Za mě je to jeden ze současných nejlepších evropských trenérů," hodnotí hokejový expert.

Byl jsem fakt nervózní, a to z hokeje nervózní nebývám. Šimon Hrubec v pořadu Příklep o tom, jak sledoval boj o záchranu MotoruVideo: Sport.cz

Slova chvály má také český reprezentační brankář Hrubec, který pod taktovkou čtyřiapadesátiletého Grönborga zažil několik měsíců v brance Curychu. „Je to skvělý trenér, ale je strašně hodnej. Skoro si myslím, jestli na to nedoplatil. Byly totiž okamžiky, kdy jsem doufal, že to seřve," vrací se v čase trojnásobný finalista s Třincem.

„Co se týče výsledků, tak je to možná maličké mínus, ale důležitý je být dobrý člověk. A to on je. Budu na něj rád vzpomínat," líčí Hrubec, který v letošním ročníku švýcarské nejvyšší soutěže odchytal 42 zápasů. „Vizáž má jinou, ale jinak je to hrozně lidský člověk."

Hrubec tak má srovnání s oběma trenéry, které ho v sezoně vedli. „Rikard se vždycky snažil najít něco pozitivního. Ne vždy to ale bylo dobře. Pak došlo ke změně trenéra, který hned po prvním zápase někoho strašně seřval. Bylo to i dobře, dal tím tomu ten ráz," srovnává Hrubec, host hokejového pořadu Příklep.

Reklama

  Švédsko - Česko dnes 14 : 00
20240428T14 : 00:00+0200
Švédsko vs. Česko
Švédsko vs. Česko
Švédsko
Česko
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec