Hlavní obsah

Český reprezentant v šoku. Vzal syna na derby, z hlediště zmizel dříve. Furt se to řezalo, tvrdí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kam se hrabe rivalita mezi Spartou a Slavií. Český reprezentant Šimon Hrubec, který v této sezoně chytal ve švýcarské lize za Curych, se nestačil divit, když vzal během zahraničního angažmá syna na derby. Chtěl, aby si syn užil hokej s tátou po boku, když měl zrovna volno. „Vzal jsem ho na derby Klotenu s Curychem, moc jsme se těšili, nakonec jsme odjížděli po druhé třetině za stavu 0:0. Furt se to řezalo," vzpomíná Hrubec v pořadu Příklep na Sport.cz.

Místo aby se hrál hokej, tak se to furt řezalo. Vzpomínka na slavné derby v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Švýcarská liga je pověstná tím, že na zápasy chodí hodně diváků. A co teprve, když se hraje derby. Obrovští rivalové jsou třeba týmy Curychu a Klotenu. „Historicky jsou to obrovští rivalové. Dřív prý byla ještě větší, to bylo jak na fotbale, chuligáni se tam rvali," líčí český gólman, který sezonu odchytal v barvách Curychu.

I teď byla očekávání obrovská. Kloten se vrátil do nejvyšší soutěže a když Hrubec dostal pro tento zápas volno, nechtěl si ho nechat ujít aspoň v roli diváka. A do hlediště v Klotenu, který je jen deset minut od místa, kde český brankář žije, vzal i syna. „Furt se to jen řezalo," shrne své dojmy z duelu Hrubec.

Derby Ambri Piotta - Lugano očima Dominika Kubalíka v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Moderátor Příklepu Jan Homolka z O2 TV s úsměvem připomíná, že zmíněný zápas sledoval, protože si na něj dokonce vsadil. „Kloten byl poslední, tam bylo snad šest střel za třetinu, byla to řežba," vybavuje si. A Hrubec, který se synem vyhrocený duel na stadionu ani nedokoukal, jen přikyvuje. „Hráči spíš čekali na sebemenší důvod, aby do sebe mohli vlétnout."

Reklama

Související témata: