Hlavní obsah

Famózní gól slovenského mladíčka! Tímhle kouskem překvapil všechny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Odložený šampionát hráčů do 20 let není jedinou hokejovou letní akcí. Ve Spojených státech se hraje také Turnaj pěti zemí hráčů do 17 let a jsou na něm k vidění vskutku povedené akce. Jednu z nich si v zápase s Německem připsal slovenský útočník Theo Kiss, který se blýskl lakrosovým gólem alá Mikael Granlund.

Foto: Profimedia.cz

Slovenští hokejisté do 20 let. Ilustrační foto.

Článek

Slovenští hokejisté vstoupili do turnaje sedmnáctek lépe než jejich o pár let starší kolegové na světovém šampionátu. Na úvod si připsali vysoké vítězství 8:2 nad výběrem Německa. Vstup do samotného zápasu však nebyl nejpovedenější, už ve druhé minutě Slováci prohrávali 0:1, ale svěřenci trenéra Rastislava Paľova se dokázali rychle oklepat a bleskurychle srovnat.

Druhá třetina už byla v režii slovenského výběru, ovládl ji poměrem 4:0. Ve třetí části přidali slovenští mladíci ještě tři branky a obzvláště gól na 7:2 stál za to. Theo Kiss si z pravého rohu sjel za branku, nabral puk na čepel hole a pohotově zavěsil do levého horního růžku Stuhrmannovo branky.

Slováky čeká v pátek od 3 hodin SELČ utkání s českým výběrem, který v prvním zápase porazil Švýcary 5:4. Češi týž den hrají ještě od 23 hodin s Německem.

Reklama