Hlavní obsah

Fiasko ve Finsku. Za českým hrdinou v play off praskl led, zápas se nedohrál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kuriozní situace se zrodila během čtvrtfinále finského hokejového play off v Oulu. Během šestého zápasu série s Ilves Tampere praskl led a zápas zůstal nedohraný. V zemi čerstvých olympijských šampionů se bere pondělní incident jako velká ostuda.

Foto: Facebook Kärpät Oulu

V Oulu během čtvrtfinále play off praskl led. Problém se vyřešit nepodařilo.

Článek

Ilves bojuje o první postup do semifinále po dlouhých 21 letech. Po posledním zápase se v supermoderní hale v Tampere vytleskával český hrdina duelu, brankář Marek Langhamer, který patřil k hlavním strůjcům těsné výhry Ilvesu 1:0 a vedení v sérii 3:2.

Série se v pondělí přestěhovala zpátky k severnímu pobřeží Baltského moře do Oulu. Kärpät tentokrát překonal Langhamera v deváté minutě z přesilovky. Klíčový okamžik celého večera se ale záhy začal odehrávat za jeho bránou.

Praskl tam totiž led a skrz prasklinu vylézala ven reklama. Přišla přestávka, během níž se technici snažili dát led do pořádku, nicméně i poté, co se hráči obou týmů vrátili na led, rozhodčí konstatovali, že hrací plocha v tomto místě stále není bezpečná.

Přišla další pauza, ale ani během ní se nepodařilo kritické místo zamrazit a po domluvě kapitánů s rozhodčím byl nakonec duel definitivně přerušen s tím, že se bude dohrávat v úterý.

„Fiasko v Oulu!" hlásí k události titulek článku listu Ilta Sanomat. Podobně o incidentu referují i ostatní média.

„Nikdo z přítomných si nedokázal vybavit, že by se kvůli podobné situaci musel někdy přeložit zápas," píše dále Ilta Sanomat.

„Jako organizátoři zápasu jsme zodpovědní za to, že bude všem hráčům zajištěna bezpečnost na ledě. V tomto ohledu je tedy rozhodnutí (o přerušení a přeložení zbytku zápasu) zcela správné," uvedl šéf Kärpätu Tommi Virkkunen.

Hala v Oulu byla postavena v roce 1976. Dlouhá léta se ve Finsku pyšnila jednou z nejkvalitnějších ledových ploch, jenže teď je dobrá pověst v troskách.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 sn Pardubice - Třinec 1 : 2 sn   dohráno
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Česko - Kazachstán dnes 14 : 00
20240429T14 : 00:00+0200
Česko vs. Kazachstán
Česko vs. Kazachstán
Česko
Kazachstán