Hlavní obsah

Gólman Hodonína se šel bavit. Místo toho jej pobodali a bojoval o život

Víkendová zábava stála málem život hokejového brankáře SHK Hodonín. Tomáš Rajčák navštívil v sobotu diskotéku v Radošovicích, na kterou ale zavítali také tři Turci, kteří jedenadvacetiletého slovenského gólmana pobodali. Gólman skončil následně v bratislavské nemocnici a nebyl sám. Výsledkem potyčky byli celkem tři zranění Slováci a jeden Turek.

Článek

„Policie obvinila tři Turky z ublížení na zdraví. Dva jsou v cele předběžného zadržení, třetí je pod dohledem policie ve skalické nemocnici,“ citovala slovenská média policejní mluvčí Martinu Kredatusovou.

Odchovanec slovenského hokeje se už probral z umělého spánku a je mimo ohrožení života. „Už se probral a komunikuje,“ řekla pro pluska.sk Rajčákova matka. Do nemocnice byli převezeni i kamarádi hodonínského brankáře.

Ke konfliktu došlo, když tři Turci přijeli v autě s rakouskou značkou, kde žijí. Na diskotéce v kulturním domě údajně obtěžovali některé návštěvnice diskotéky a měli jim prohledávat kabelky. To se některým návštěvníkům nelíbilo a vyprovodili Turky ze sálu. Ti pak měli vtrhnout zpět i s noži.

"Vyběhli rovnou po Tomášovi. Když jsme mu přiběhli na pomoc, ležel v krvi,“ popsal nešťastný okamžik Rajčákův kamarád. „Je to neuvěřitelná tragédie. Tomáše trénuji a je to velmi šikovný kluk, který hraje za chlapy SHK Hodonín. Všichni mu držíme palce, aby se uzdravil,“ pověděl pro cas.sk trenér Svatopluk Číhal.

Reklama

Související témata: