Hlavní obsah

Hokejbalisté smetli na MS Bermudy 12:0, v semifinále se utkají se Slováky

PLZEŇ

Hladký průběh mělo čtvrtfinále mistrovství světa v hokejbale v Plzni mezi Českou republikou a Bermudami. Domácí výběr přejel ostrovního soupeře 12:0 a bez problémů postoupil do semifinále. První nulu si připsal gólman Filip Šindelář, nejlepším hráčem byl vyhlášen Ondřej Kejř (2+2). V boji o finále se národní mužstvo utká se Slovenskem, které ve čtvrtek zdolalo Portugalsko 3:1.

Foto: Zdeněk Vaiz

Radost českých hokejbalistů během čtvrtfinále MS proti Bermudám

Článek

Utkání o postup do bojů o medaile začalo opatrně, ale o to divoce první třetina skončila. Nejprve český tým nevyužil přesilovou hru 5 na 3, když po střele Oliveriuse skončil míček na brankové čáře, následnou Kypetovu dělovku z mezikruží zastavila tyčka za brankářem Fitzgeraldem. Hokejbalisté Bermud byli neškodní a v 11. minutě ČEZ aréna vypukla nadšením.

Kubešovu střelu Fitzgerald vyrazil k Janu Střeskovi, jenž zasunul pohodlně do prázdné klece. Za dalších třicet sekund domácí vedli 2:0, do dezorientované obrany Bermud zasadil úder Tomáš Rejthar. Aktivita českého týmu byla odměněna necelou minutu před koncem patnáctiminutovky, tentokrát rozvlnil síťku Marek Lendl.

Na hrozivých 4:0 zvýšil v 18. minutě Ondřej Kejř, který dorážel za ležícího brankáře odražený míček po střele Výborného. Publikum vyvolávalo "bůra" a ve 22. minutě se dočkalo, bezmocného Fitzgeralda prostřelil Marek Lendl. Gólmana ostrovního celku vyhnal z klece o necelou minutu později Michal Oliverius, jenž si v samostatném nájezdu položil brankáře a poslal míček do opuštěné branky. Skóre dál narůstalo a hosté nekladli vážnější odpor, dvě minuty před koncem třetiny zamířil z mezikruží přesně k pravé tyčce Jan Příhoda.

Ani po přestávce českému kanónu nedošel střelný prach a po minutě a půl zvýšil na 9:0 Příhoda. 2718 diváků požadovalo po svých miláčcích potupnou desítku a ti jim přání splnili na začátku 36. minuty. Od červené čáry prostřelil Leclerca projektilem k tyčce Tyburec a za minutu zvýšil na 11:0 kapitán mužstva Petr Novák. Brankostroj českého týmu se zastavil na čísle dvanáct, ve 43. minutě pokořil obranu Bermud Kejř, který byl s dvěma góly a dvěma asistencemi vyhlášen nejlepším hráčem zápasu, a mohl se svými spoluhráči slavit postup do semifinále, kde změří síly se Slovenskem.

Česká republika - Bermudy 12: 0 (3:0, 5:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 11. Střeska (Kubeš), 11. Rejthar (Kejř), 14. Lendl (Kejř, Rejthar), 18. Kejř (Výborný, Lendl), 22. Lendl (Topolánek), 23. Oliverius (Kadaně), 28. Příhoda (Trčka), 30. Rejthar (Topolánek), 32. Trčka (Příhoda, Oliverius), 36. Tyburec (Trčka, Kadaně), 37. Novák (Kypet, Kubeš), 43. Kejř (Rejthar, Výborný). Rozhodčí: Jamnic (Rak.), Mintz (Kan.). Vyloučení: 2:8. Využití: 1:0. Diváci: 2712.
Česká republika: Šindelář - Pospíšil, Střeska, Rejthar, Kadaně, Hodovník, M.Výborný, Příhoda, Dědič - Trčka, Sýkora, Tyburec, Topolánek, P. Novák (C), Bacovský, P. Kubeš, Kypet, Roušal, Kejř, Lendl, Oliverius. Trenér: L.Rak.
Bermudy: Fitzgerald (23. Leclerc) - Brodsky, Derwicki, Coleman, McKay, Dort, Keer, Sproule, Miller, Critchley, Ingelman, Bertrand, Gosse, Desjardins, Bouwens, Gazzard, Angus, Merritt, Penton, Vezina, Bruce. Trenér: T. Angus.

Reklama

Související témata:
  1 : 2 Česko - Švýcarsko 1 : 2 dohráno
20240505T16 : 00:00+0200
Česko vs. Švýcarsko
Česko vs. Švýcarsko
Česko
Švýcarsko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články