Hlavní obsah

Hokejisté Floridy Everblades získali Kelly Cup za triumf v nižší ECHL

Hokejisté celku Florida Everblades získali Kelly Cup za triumf v play off nižší zámořské soutěže ECHL. V pátém finále porazili Toledo 4:2 a v sérii zvítězili 4:1 na zápasy. Everblades ovládli soutěž, která je v hierarchii severoamerických lig třetí v pořadí za NHL a AHL, podruhé v historii a navázali na úspěch z roku 2012.

Foto: NHL

Český hokejový brankář z Floridy Everglades Tomáš Vomáčka.

Článek

V širším kádru šampiona byl na soupisce jako třetí gólman Čech Tomáš Vomáčka, který se ale v play off do hry ani do pozice náhradníka nedostal. Celou vyřazovací část odchytal Cam Johnson, který byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem, a záda mu kryl Parker Gahagen.

Vomáčka nastoupil za Everblades v základní části do 22 zápasů, měl průměr 3,17 obdržené branky, úspěšnost zákroků 89,7 procenta a dvakrát udržel čisté konto. Třiadvacetiletého rodáka z Turnova draftoval v NHL v roce 2017 v 5. kole na 154. pozici Nashville. Loni s Predators podepsal dvouletou nováčkovskou smlouvu a do ECHL zamířil po třech letech na University of Connecticut v NCAA.

Na Kelly Cup dosáhli v minulosti z českých hráčů v roce 2002 Zdeněk Blatný s Martinem Mášou s Greenvillem, o dva roky později Jan Kopecký s Martinem Vašutem s Idaho, v roce 2006 Vladimír Novák s týmem Alaska Aces a před sedmi lety Patrik Valčák s Allenem.

Reklama