Hlavní obsah

Hokejový mistr světa Miroslav Hlinka spáchal sebevraždu. Stihl hrát za Česko i Slovensko

Bratislava

Ve věku 42 let spáchal v neděli sebevraždu bývalý český a slovenský hokejový reprezentant Miroslav Hlinka. Oběsil se v Banské Bystrici, podle slovenských médií se tak stalo v hotelu, kde dočasně pobýval při angažmá ve městě pod Urpínem.

Foto: Profimedia.cz

Slavná chvíle Miroslava Hlinky. Po finále MS 2002, v němž Slováci porazili Rusy, pózoval se synem Michalem.

Článek
Fotogalerie

Slovenská policie potvrdila, že ve Sluneční ulici v Banské Bystrici našla tělo bez známek života. Podle médií i zástupců klubu šlo o Hlinku.

Útočník reprezentoval Českou i Slovenskou republiku. Startoval na čtyřech světových šampionátech a v roce 2002 slavil v barvách Slovenska titul mistra světa.

Hlinka se narodil 31. srpna 1972 v Trenčíně. Pocházel z hokejové rodiny, za trenčínskou Duklu hrával jeho otec. Byl bratrancem českého reprezentanta Jaroslava Hlinky. Měl dvě děti, syna Michala a dceru Vanesu. Pět sezón hrál ve Spartě a v tomto období získal také české občanství. Hrál i ve Zlíně a v Pardubicích.

Naposledy působil jako asistent trenéra banskobystrického klubu. "Těžko reagovat. Z profesionálního hlediska neměl Miro žádné problémy," vyjádřil se zaskočený šéf klubu Michal Longauer pro slovenská média.

Šokován byl i Hlinkův spoluhráč ze slovenské reprezentace Ladislav Nagy. O tragédii se dozvěděl až po nedělním utkání Kontinentální hokejové ligy mezi Slovanem a Novgorodem. „Jsem v šoku. Miro byl skvělý kamarád a bavič v šatně. Vůbec to nechápu. Byli jsme v kontaktu, když jsme před sezónou hráli přípravné utkání v Banské Bystrici, kde Miro působil. Vypadal v pohodě,“ kroutil hlavou Nagy.

Reklama