Hlavní obsah

Hokejový obránce Král byl vyhlášen nejlepší hráčem týdne v AHL

Český hokejový obránce Filip Král z celku Toronto Marlies byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne v nižší zámořské soutěži AHL. Dvaadvacetiletý odchovanec Komety Brno v hodnoceném období na farmě týmu Toronto Maple Leafs bodoval ve všech čtyřech zápasech a zaznamenal dvě branky a čtyři asistence.

Foto: Sport Invest

Hokejový obránce Filip Král z celku Toronto Marlies byl vyhlášen nejlepším hráčem uplynulého týdne v nižší zámořské soutěži AHL.

Článek

V pondělí si Král připsal tři asistence při domácím vítězství nad Springfieldem 5:4, potom skóroval v utkáních ve středu s Belleville (4:2) a v pátek v Hershey (4:3). V sobotu pomohl přihrávkou k výhře na ledě Lehigh Valley 4:3. Celkově má na kontě v sezoně ve 27 zápasech 14 bodů (2+12).

Maple Leafs si Krále vybrali v roce 2018 v pátém kole draftu a hráč se po téměř třech letech ve Spokane ve WHL předloni vrátil do Komety. V 57 extraligových zápasech včetně play off nasbíral sedm branek a 20 asistencí. V únoru na Švédských hrách v Malmö sehrál při premiéře v národním týmu tři zápasy.

Na závěr ročníku se vydal na farmu Maple Leafs a za Marlies si v deseti duelech připsal dvě branky. Dovršil tak ročník, ve kterém nastoupil i v první lize v dresu Přerova a zaznamenal v sedmi duelech 10 bodů (2+8).

Reklama

Související témata: