Hlavní obsah

Hokejový útočník Kubalík končí po roce v Ingolstadtu

Ingolstadt

Hokejový útočník Tomáš Kubalík končí po vypršení ročního kontraktu v německém Ingolstadtu. Sportovní ředitel týmu Jiří Ehrenberger dnes na oficiálním klubovém webu uvedl, že plzeňskému odchovanci nebude nabídnuto prodloužení smlouvy.

Foto: Sport.cz

Hokejista Tomáš Kubalík ještě v dresu Lva. Kam zamíří nyní?

Článek

Pětadvacetiletý Kubalík, jehož mladší bratr Dominik je v kádru reprezentace připravující se na mistrovství světa, v uplynulé sezoně nasbíral ve 49 zápasech 27 bodů (14+13). Ingolstadt letos po dvou účastech ve finále vypadl už v předkole a obsadil celkově osmé místo. V týmu pro příští sezonu tak z českých hráčů zatím figuruje pouze útočník Petr Tatíček, jenž má kontrakt do roku 2018.

Bývalý mládežnický reprezentant Kubalík, jenž si zahrál i za seniorský národní tým, přišel do Ingolstadtu z finského Kupia. Předtím hrál ve Lvu Praha a několik let strávil v zámoří. V dresu Columbusu si připsal 12 startů v NHL s bilancí jednoho gólu a tří asistencí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.