Hlavní obsah

Jan Kovář z Zugu ovládl podruhé za sebou produktivitu play off švýcarské ligy

Český útočník Jan Kovář z mistrovského Zugu vyhrál podruhé za sebou produktivitu play off švýcarské hokejové ligy. Dvaatřicetiletý odchovanec Písku si připsal v 15 zápasech 21 bodů za pět branek a 16 asistencí. O tři body předčil Denise Malgina z Curychu, který v 17 duelech vstřelil devět branek a na stejný počet přihrál. Kovář vládl suverénně i nahrávačům, nejlepším střelcem se stal Malgin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český útočník Jan Kovář v dresu národního týmu

Článek

Loni Jan Kovář rovněž pomohl Zugu k zisku titulu 15 body za gól a 14 asistencí ze 13 utkání a kanadské bodování play off švýcarské ligy vyhrál jako druhý český hokejista. Napodobil Jaroslava Bednáře, kterému se to podařilo v roce 2011 v dresu Davosu. K triumfu svého celku tehdy přispěl ziskem 17 bodů (5+12) z 12 utkání.

V ročníku 2020/21 Kovář kraloval i v základní části, kdy v 52 zápasech nasbíral 63 bodů a se 47 asistencemi se stal i nejlepším nahrávačem. Stal se také druhým Čechem, který ovládl kanadské bodování švýcarské nejvyšší soutěže v dlouhodobé soutěži po Dominiku Kubalíkovi, jemuž se to podařilo v barvách celku Ambri-Piotta v sezoně 2018/19.

V brankářských statistikách letošního play off skončil druhý Kovářův starší bratr Jakub z Curychu, jehož tým ve finále ztratil proti Zugu vedení 3:0 na zápasy. Kovář měl úspěšnost zákroků 93,76 procenta, průměr 1,83 obdržené branky na zápas a dvakrát udržel čisté konto. Předčil jej jen Leonardo Genoni z týmu šampiona s úspěšností 95,31, průměrem 1,40 a třemi nulami.

Reklama

Související témata: