Hlavní obsah

Extraligu budou po 10 letech zase řídit kluby. Nejvyšší soutěž musí hrát 10 až 14 týmů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně po deseti letech se řízení hokejové extraligy vrací od svazu do rukou klubů, tedy Asociace profesionálních klubů ledního hokeje (APK LH). Novým ředitelem nejvyšší soutěže je od 1. května Martin Loukota, který tak nahradí Josefa Řezníčka. Loukota dříve působil na svazu jako manažer reprezentací, naposledy žen.

Hokejovou extraligu budou opět řídit kluby. Uzavření soutěže v plánu neníVideo: Sport.cz

 
Článek

Ve smlouvě uzavřené mezi Českým svazem ledního hokeje (ČSLH) a APK LH je stanoveno, že počet účastníků extraligy se musí pohybovat mezi 10 až 14 týmy a že noví účastníci budou určováni buď přímý postupem nebo baráží dvou či čtyř týmů.

Změna uvedených principů by připadala v úvahu pouze s předchozím písemným souhlasem ČSLH. Znamená to mj., že pokud by se kluby nejvyšší soutěže rozhodly uzavřít extraligu, stalo by se tak jen se souhlasem svazu.

„V licenčním řádu jsme se zavázali garantovat prostupnost extraligy vůči první lize. Není na pořadu dne uzavření soutěže, prostupnost bude zachována. Buďto baráží 1+1, 2+2 nebo přímým postupem a sestupem," prohlásil viceprezident APK LH Prokop Beneš.

Valná hromada APK LH rovněž schválila herní systém extraligy pro příští ročník. 14 týmů odehraje v základní části 52 kol, nejlepší čtyřka půjde přímo do čtvrtfinále, týmy na 5. až 12. místě do předkola play off. Nejhorší, čtrnáctý, mančaft po základní části čeká baráž s vítězem Chance ligy.

Kluby se pak zavázaly i nadále respektovat oficiální reprezentační přestávky, během nich ale extraliga může bez nominovaných hráčů do národních týmů dál pokračovat.

Nový ročník extraligy odstartuje 16. září
Rozpis 1. kola:
Brno - Karlovy Vary
Hradec Králové - Liberec
Litvínov - Vítkovice
Třinec - Č. Budějovice
Mladá Boleslav - Sparta
Kladno - Pardubice
Plzeň - Olomouc

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články