Hlavní obsah

Kanadský svaz řeší další případ údajného sexuálního napadení hokejovými juniory

Kanadský hokejový svaz uvedl, že se začal zabývat dalším podezřením ze sexuálního napadení týkajícího se členů reprezentace do 20 let. Ke skupinovému napadení údajně došlo v roce 2003 a organizace Hockey Canada vyzvala všechny, kdo o incidentu vědí, aby se obrátili na policii.

Foto: Jiří G. Novák

Kanadští hokejoví reprezentanti do 20 let

Článek

Zastřešující hokejová organizace už letos čelila kritice za to, jak řešila jiný podobný incident z roku 2018, jenž skončil mimosoudní dohodou. Její představitelé uvedli, že se o starším incidentu dozvěděli ve čtvrtek, kdy je kontaktoval novinář.

Reportér řekl Hockey Canada, že mluvil se svědky události, kteří mu poskytli přesný popis napadení z MS 2003 v kanadském Halifaxu. Kanadský svaz uvedl, že se od novináře dozvěděl "znepokojivé detaily" a že okamžitě kontaktoval místní policii.

"Údajný incident z roku 2003 by měl být úřady vyšetřen a vyzýváme policii, aby zahájila vyšetřování. Hockey Canada bude spolupracovat a podporovat úřady v maximální možné míře a žádáme všechny, kteří by mohli mít relevantní informace o tomto incidentu, aby se okamžitě obrátili na policii v Halifaxu," uvedla Hockey Canada.

Letos v dubnu podala žena žalobu, v níž uvedla, že byla v roce 2018 sexuálně napadena osmi hráči kanadské reprezentace do 20 let v hotelovém pokoji po hokejovém galavečeru v ontarijském Londonu. Hockey Canada se v květnu dohodla s ženou na mimosoudním vyrovnání, za což si vysloužila kritiku veřejnosti včetně premiéra Justina Trudeaua. Kanadská federální vláda následně zmrazila svazu finanční podporu a spolupráci s organizací zastavili i někteří sponzoři.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko