Hlavní obsah

Mami, tati, ségro... Rodiče Miroslava Hlinky zveřejnili synův dopis na rozloučenou

Praha

Pět týdnů uplynulo v neděli od sebevraždy bývalého českého a slovenského hokejového reprezentanta Miroslava Hlinky. Jeho rodiče se nyní kvůli neutichajícím spekulacím o příčině smrti rozhodli prostřednictvím deníku Plus jeden deň zveřejnit závěrečná slova z dopisu na rozloučenou, kterou jim jejich syn těsně před svým oběšením zanechal.

Foto: Profimedia.cz

Miroslav Hlinka na archivním snímku v dresu Chomutova.

Článek

„Mami, tati, ségro... Dávejte na sebe pozor a buďte v kontaktu se Zuzkou. Udělejte to kvůli mně, plánovali jsme si spolu rodinu i budoucnost. Ale dnešek všechno mění. Každý má jen jisté hranice energie a síly... Děkuji, Váš Miro," napsal Hlinka svým rodičům. Druhý list na rozloučenou pak zanechal své přítelkyni Zuzaně.

Rodiče Miroslav a Zlatica se z tragické události pochopitelně ještě nevzpamatovali. „Zatím jsem nic nevstřebala, nevnímám, co se děje kolem, jen stále vidím policisty, když v ten den u nás zazvonili," říká Zlatica Hlinková.

Ta zároveň přiznává, že jejich syn těžce nesl odloučení od syna Michala (21) a dcery Vanessy (14) po rozvodu se svou ženou. „Před půl rokem přišel k nám domů s jednou igelitkou, protože na základě policejního nařízení měl zákaz vstupu do domu. Často jsme seděli jen tak v kuchyni a on mi říkal: Mami, nic jsem nechtěl, jen děti. Ale jinak moc o svých problémech nevyprávěl, většinou si jen četl a koukal na televizi," vzpomíná Hlinková.

„Ale jednou v noci se šoupl k nám do postele a vyzval nás k debatě. Tehdy řekl, že nechce, abychom mu na pohřeb šli v černém. Řekla jsem mu: Co to povídáš, vždyť jsi svobodný, nejsi první rozvedený, máš práci. Víc se nedalo udělat, uzavřel se do sebe a všechno to v sobě dusil," dodala tichým hlasem Zlatica Hlinková.

Miroslav Hlinka, slovenský mistr světa z Göteborgu z roku 2002, který v 90. letech odehrál devět zápasů i za českou reprezentaci, se v neděli 14. září oběsil na balkóně hotelového pokoje, v němž přechodně žil po dobu svého trenérského angažmá v Bánské Bystrici.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  5 : 1 Česko - Rakousko 5 : 1 dohráno
20240418T17 : 10:00+0200
Česko vs. Rakousko
Česko vs. Rakousko
Česko
Rakousko