Hlavní obsah

Třinec - Leksand 1:3Mizérie trvá! Český mistr znovu na kolenou, také Boleslav se vrací s prázdnou

mm, škvČTKSport.cz
Aktualizováno

Co je s českými šampiony? Hokejisté Třince kráčejí v Lize mistrů od prohry k prohře, ani na čtvrtý pokus se výhry nedočkali. Oceláři v sobotu hostili švédský Leksand, ovšem podlehli 1:3 a definitivně ztratili šanci na postup ze skupiny. Stejně je na tom Mladá Boleslav, která prohrála na ledě IFK Helsinky 1:2. Dvě výhry mají z českých zástupců v Champions League na svém kontě pouze sparťané, kteří v neděli od 17:00 hostí v Holešovicích finský TPS Turku.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Kasimir Kaskisuo z Leksandu znamenal pro hokejisty Třince velkou překážku.

Článek

Třinec potřeboval zvítězit v základní hrací době, aby si udržel naději na postup, nicméně v souboji se švédským suverénem, který zatím v základní skupině Champions League neztratil ani bod, tahal od začátku za kratší konec. Boj ztížila domácím i absence elitního kanonýra Martina Růžičky, který sice figuroval v zápise o utkání, ale nenastoupil. Trenéři točili jedenáct útočníků a netypicky se na křídle objevoval i obránce Jakub Matyáš.

Oceláři si přesto paradoxně vypracovali výbornou možnost otevřít skóre, ale Miloš Roman na brankáře Krasimira Kaskisuoa nevyzrál. První gól padl až ve 33. minutě, když se čtyři sekundy po návratu vyloučeného Milana Doudery prosadil z dorážky Patrik Zackrisson. Druhou branku přidal na začátku třetí třetiny Alexander Lundqvist střelou od modré čáry. Ze stejného místa využil v 50. minutě přesilovou hru Max Veronneau.

Švédové přestříleli Oceláře 36:18 a čestný úspěch zaznamenal až Michal Kovařčík střelou z levého kruhu v přesilovce necelých pět minut před koncem zápasu za stavu 0:3. Na výsledku už nic nezměnila ani hra domácích bez brankáře. Třinec ve zbývajících dvou zápasech se Slovanem Bratislava může v tabulce skupiny F maximálně uhájit třetí místo.

Mladá Boleslav má na rozdíl od Ocelářů alespoň jeden bod, ale i to je pro Bruslařský klub málo, na postup ze skupiny může zapomenout. Hosty sice dostal na začátku druhé třetiny do vedení v přesilové hře Adam Raška, ale domácí ještě v prostřední části vyrovnali a vítězný gól obstaral na začátku třetího dějství Eero Teräväinen.

Středočeši se ve Finsku představili bez několika hráčů základního kádru, doma zůstal například obránce Ševc nebo útočník Šťastný, v brance dostal poprvé v Lize mistrů příležitost Krošelj.

Do první výraznější šance se dostal Bičevskis, ale poté měli více ze hry domácí. Slovinský gólman si ale připsal několik velmi dobrých zákroků a svůj tým podržel. Helsinkám k vedoucí brance nepomohly ani přesilové hry.

Hosté naopak hned první početní výhodu využili ke vstřelení branky. Ve 24. minutě otevřel skóre Raška. Další přesilovky ale Bruslaři nevyužili, Kousal ve 35. minutě trefil jen horní tyč a domácí soupeře za neproměňování příležitostí potrestali. Ve 37. minutě vyrovnal Hede, který využil ideální přihrávku spoluhráče.

Na začátku třetí části se IFK dostalo do vedení, když Krošelje prostřelil z ideální pozice na kruhu Teräväinen a jeho trefa byla nakonec vítězná. Hosté se snažili o vyrovnání, jejich možný závěrečný nápor ale zkrátilo čtyřminutové vyloučení Pláňka, k němuž navíc usedl na trestnou lavici i Kousal.

Středočeši se ubránili 99 sekund ve třech, poté si sami zahráli přesilovku posílenou o odvolání brankáře, vyrovnat se jim ale nepodařilo. V říjnu tak budou hrát proti Curychu již bez šance na postup.

Hokejová Liga mistrů:
Základní skupina F
Třinec - Leksand 1:3 (0:0, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 56. M. Kovařčík (Nestrašil, Roman) - 33. Zackrisson (Heineman, Berg), 44. Lundqvist (Kloos, Ruohomaa), 50. Veronneau (Caito, Kloos). Rozhodčí: Hradil, Kika - Hynek, Lederer. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 1535.
Třinec: Kacetl - Kundrátek, D. Musil, M. Doudera, Marinčin, M. Adámek, Jaroměřský - Matyáš, P. Vrána, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Kofroň - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski - Dravecký, Roman, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.
Slovan Bratislava - Fribourg-Gottéron 0:2
Základní skupina B
IFK Helsinky - Mladá Boleslav 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 37. Hede (Jääskä, Hirvonen), 44. Teräväinen (Kotkansalo) - 24. Raška (O. Najman, Dufek). Rozhodčí: Suominen, Vikman - Elonen, Hagerström (všichni Fin.). Vyloučení: 8:7. Využití: 0:1. Diváci: 511.
Mladá Boleslav: Krošelj - Pýcha, Jánošík, Moravec, Pláněk, Bernad, Fillman, Šidlík - Lunter, A. Zbořil, V. Polák - Flynn, O. Najman, P. Kousal - Kotala, Raška, Dufek - Eberle, Bičevskis, J. Stránský. Trenéři: Rulík a Patera.
Frölunda - Curych 4:3 v prodl. (za domácí M. Špaček 1+1).
Tabulka skupiny B
1.Frölunda4210114:118
2.IFK Helsinky421017:48
3.Curych420119:97
4.Mladá Boleslav400136:121
Tabulka skupiny F
1.Fribourg-Gottéron4400017:712
2.Leksand4400015:812
3.Třinec400008:160
3.Slovan Bratislava400047:160

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice