Hlavní obsah

Na Slovensku z toho bylo pořádné haló! Třaskavá kauza má nakonec zásadní obrat

škv, ivi (Bratislava)Sport.cz
Aktualizováno

Bylo kolem toho na Slovensku poměrně velké haló. Více než dva týdny staré rozhodnutí Ligové rady udělit mistrovský titul hokejistům Banské Bystrice, kteří před předčasným ukončením soutěže kvůli pandemii koronaviru vedli tři kola před koncem nadstavbové části o 1. až 6. místo tabulku o 12 bodů před Slovanem Bratislava, se mnohým nepozdávalo a přineslo i posměšné reakce. Nyní přichází obrat - výkonný výbor Slovenského svazu ledního hokeje (SZLH) rozhodl, že mistrovský titul za aktuální sezonu se udělovat nebude.

Foto: Sport.cz

Hokejisté Banské Bystrice se slovenského titulu nakonec nedočkají.

Článek

„Rozhodnutí akceptujeme a jsme rádi, že ukončilo traumatizaci zejména sportovní veřejnosti, vyvolanou prvním rozhodnutím. Rychlá, okamžitá a pohotová reakce výkonného výnoru (SZLH) zabránila oslabení důvěry jména našeho klubu a vytváření dojmu, že jsme si titul přidělili sami," uvádí na svých oficiálních stránkách Banská Bystrica, která o novém rozhodnutí informovala.

Nesouhlas s původním verdiktem Ligové rady a korunovací Banské Bystrice se nelíbilo většině extraligových klubů.

Druhý Slovan Bratislava i třetí Košice se například rozhodly vrátit stříbrné resp. bronzové medaile, který jim byly uděleny.

Banská Bystrica se tak nakonec svého čtvrtého titulu nedočká. „Faktem však zůstává, že jsme trojnásobní mistři Slovenska v ledním hokeji. Během této předčasně ukončené sezony jsme do toho dali všechno a můžeme jen konstatovat - Vyhráli jsme, co se dalo! Vyšší moc rozhodla, že jsme nemohli vyhrát všechno, co jsme chtěli," reaguje klub.

„Jedna menší traumatizace společnosti skončila, nyní se již můžeme všichni soustředit na reálné problémy, které nám aktuálně způsobuje pandemie. Věříme však, že přijatá opatření zaberou, budeme se všichni i nadále chovat zodpovědně a brzy se opět setkáme na stadionech při kvalitním hokeji," uzavírají Banskobystričtí.

Ligové rada udělila titul Banské Bystrici na svém zasedání 12. března 2020. Hokejisté a vedení klubu se dokonce fotografovali s mistrovským pohárem na banskobystrickém náměstí, za co si vysloužili vlnu kritiky.

Reklama

Související témata: