Hlavní obsah

Nechutný a pobuřující čin syna někdejší hvězdy NHL: Jsem šokován. Neomluvitelné, kaje se otec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velkou vlnu pobouření vyvolalo v zámoří chování Carsona Briera, syna dočasného generálního manažera hokejové Philadelphie a někdejšího vynikajícího útočníka NHL Daniela Briera. Třiadvacetiletý mladík hrající univerzitní hokejovou ligu NCAA za Mercyhurst University je na víkendovém videu z baru zachycen, jak shazuje ze schodů invalidní vozík.

Foto: Profimedia.cz

Carson Briere v dresu Mercyhurst University na snímku z roku 2020.

Článek

Jeho majitel si jej tam ponechal, protože byl svými kamarády v tu dobu odnesen dolů, aby se dostal na toaletu. Carson Briere, jenž byl před lety vyhozen z jiné univerzity kvůli tomu, že podle svých slov „až moc pařil" a nevěnoval se hokeji, pak vozík shodil ze schodů a ten se rozložil na několik částí.

Když jeho otec, který v NHL odehrál přes 17 sezon a s kanadskou reprezentací získal dva tituly mistrů světa, video viděl, zůstal v šoku. Za činy svého syna se omluvil.

„Byl jsem šokován, když jsem viděl, co Carson dělá. Bylo to neomluvitelné a zcela v rozporu s našimi rodinnými hodnotami. Vždy chceme jednat s lidmi s respektem," prohlásil Daniel Briere.

Foto: Profimedia.cz

Daniel Briere v roce 2015, kdy oznamoval konec své hráčské kariéry.

„Carsonovi je to velmi líto a přijímá plnou odpovědnost za své chování," dodal někdejší útočník Phoenixu, Buffala, Philadelphie, Montrealu či Colorada.

Zpětně se kál i jeho syn. „Hluboce lituji svého chování během víkendu. Neexistují pro to žádné výmluvy. Udělám vše, co bude v mých silách, abych napravil své činy, které byly neuvážené," uvedl mladík, jehož univerzita si je případu vědoma a vyšetřuje ho.

Podle kanadské veřejnoprávní televize CBC vyjde nový invalidní vozík zhruba na 200 tisíc korun, oprava rozbitého může trvat v závislosti na poškození týdny nebo měsíce.

Reklama

Související témata:
Invalidní vozíky
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články