Hlavní obsah

Nejdřív odvolání od áčka, teď Růžička v téže sezoně skončil v Litvínově i u dorostu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loni v říjnu byl po necelém roce odvolán od extraligového áčka Litvínova, které se v tu dobu nacházelo na posledním místě tabulky. Ve svém mateřském klubu ale Vladimír Růžička zůstal, když převzal tamní dorost. Tohle spojení už je ale teď minulostí. Vedení klubu se rozhodlo místo po trenérovi dvojnásobných mistrů světa obsadit Martinem Tvrzníkem.

Foto: Petr Horník, Právo

Vladimír Růžička.

Článek

Růžička dostal v severočeském klubu možnost přesunout se k deváté třídě, kterou by vedl s Ivo Prorokem. „Uvidím, něco řeším, ale asi si chvíli trochu odpočinu a počkám si na příští sezonu," řekl 59letý kouč deníku Sport, který o jeho konci u litvínovského dorostu informoval.

Litvínovští mladíci se sice po Růžičkově příchodu lehce zvedli, v extralize dorostu ale přesto hrají o sestup. 24členná soutěž se po odehrání první části rozdělila podle uhraných výsledků do dvou skupin.

Růžičkův konec v extralize? Hokej se posouvá, je rychlejší, obává se legenda v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Chemici jsou v té horší, z níž jedenáctý a dvanáctý tým přímo sestoupí do ligy dorostu, mužstva na sedmé až desáté příčce čeká play down a poražení rovněž zahučí o patro níž. Litvínov je aktuálně osmý jen s tříbodovým náskokem na Havlíčkův Brod, který ale odehrál o utkání méně.

Kam povedou další Růžičkovy kroky? Laso z extraligy není příliš pravděpodobné, nabízela by se proto třeba slovenská nejvyšší soutěž. Nebo využije nabídky a sáhne po litvínovských deváťácích?

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články