Hlavní obsah

Nejlepší slovenští hokejisté se bouří. Zvažují i bojkot nároďáku!

Bratislava

Zdeno Chára, Marián Hossa, Marián Gáborík, Tomáš Tatar, Andrej Sekera, Jaroslav Halák, Michal Handzuš a další špičkoví slovenští hokejisté vyjadřují nespokojenost se situací ve slovenském hokeji a chtějí bojkotovat srpnové předávání cen pro tamní nejlepší hráče - Hokejista roku.

Foto: Profimedia.cz

Zdeno Chára (vpravo) v dresu slovenské reprezentace následován Zbyňkem Michálkem na olympijském turnaji v Soči.

Článek

Prohlášení k situaci ve slovenském hokeji podepsalo celkem 27 hokejistů.

„Nedávná volba prezidenta Slovenského svazu ledního hokeje ukázala celému Slovensku a hlavně nám hokejovým reprezentantům, že pravidla svazu mají velmi daleko od pravidel spravedlivé a férové soutěže," uvedli hokejisté ve svém prohlášení.

Tato skupina podporovala ve volbách předsedy svazu mistra světa z roku 2002 Richarda Lintnera (37). Ten ale neuspěl, opětovně byl zvolen dlouholetý funkcionář Igor Nemeček (54). Proti tomu se bouří i slovenští hokejoví fanoušci.

Hokejisté zvažují i bojkot národního mužstva. Například dlouholetý reprezentační obránce Dominik Graňák uvedl, že za současné situace by pozvánku do národního mužstva nepřijal.

Nemeček zdůraznil, že volby předsedy proběhly demokraticky a požádal hokejisty, aby mu dali čas, aby je přesvědčil, že chce situaci ve slovenském hokeji zlepšit. Hokejisté mu však nevěří a žádají nové volby.

Reklama