Hlavní obsah

Odměna za vítězství v základní části. Dynamo si po 16 letech zahraje Spengler Cup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na finálovou účast Sparty z konce loňského roku se budou snažit navázat Pardubice. Hokejisté Dynama se po 16 letech zúčastní tradičního Spengler Cupu, oznámili to na svém webu. Turnaj se bude konec od 26. do 31. prosince jako obvykle ve švýcarském Davosu.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Gólová radost pardubických hokejistů v sedmém utkání semifinále play off extraligy.

Článek

Spengler Cup je nejstarším hokejovým turnajem na světě, letos slaví stejně jako Dynamo 100 let od založení. Konat se však bude „teprve" 95. ročník kvůli přestávkám způsobeným druhou světovou válkou nebo pandemií covidu.

Pardubice se slavného turnaje zúčastnily dvakrát. Poprvé v roce 1987 skončily páté, o dvacet let později pozici o jedno místo vylepšily. Česko, které triumfovalo celkem šestnáctkrát, čeká na prvenství už jednačtyřicet let. Naposledy se radovala v ročníku 1982 jihlavská Dukla.

Řeší se Rulíkova budoucnost u reprezentační dvacítky. Jak se k situaci staví Pardubice? Pasáž z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

To teď budou chtít změnit Východočeši. „Je to pro nás odměna a ocenění výsledků v této sezoně. Vážím si toho, že právě Dynamo bude reprezentovat český hokej na prestižním Spengler Cupu," uvedl pro klubový web majitel klubu Petr Dědek.

Šest týmů bude jako obvykle rozděleno do dvou skupin. Účastníky jsou švýcarští obhájci z HC Ambri-Piotta, domácí Davos, švédská Frölunda a výběr Kanady, historicky nejúspěšnější tým turnaje. Šestý celek oznámí pořadatelé později.

Pardubice čeká v následující sezoně velmi nabitý program. Vedle základní části extraligy a Spengler Cupu totiž budou hrát na podzim také Ligu mistrů, do níž se kvalifikovaly díky vítězství v základní části. Na něj ovšem letos v play off nenavázaly a po porážce 3:4 na zápasy v semifinále s Třincem získaly bronzové medaile.

Reklama

Související témata: