Hlavní obsah

Dědek po faulu na Sedláka psal o ovlivnění série, sám hráč říkal: Je to hokej, hrajeme tvrdě!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už po pátém utkání cítil křivdu a v rozhovoru pro Sport.cz si stěžoval na rozhodčí a vyprávěl, že jejich úroveň v extralize je smutná. I během sedmého rozhodujícího semifinále majitel hokejových Pardubic Petr Dědek cítil zlost, a tak na Twitter psal: „Jednoznačné ovlivnění zápasu a celé série." Rozlítila ho situace z konce druhé třetiny, kdy třinecký Libor Hudáček nesmyslně sestřelil pardubického útočníka Lukáše Sedláka, za což ale dostal jen menší dvouminutový trest.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Lukáš Sedlák z Pardubic po prohraném sedmém semifinále

Článek

Dědek na Twitteru odpovídal hokejistovi Jakubu Voráčkovi, který bezprostředně po zákroku Hudáčka na sociální síť vyťukal: „V sedmém zápase takhle naskočit na hlavu, když vedeš 2:1? Pět plus do konce úplně jasně. Jestli Třinec postoupí, tipuji tři zápasy (stop) pro Hudáčka."

A v diskuzi pak dovysvětloval: „Výskok, ruce nahoru, třetí hráč v souboji. Likvidační zákrok! Říkám už dlouho, že hráči k sobě nemají respekt. Určitě se to někdy stane v NHL, ale tady vidíš, že hráči se prostě chtějí zranit."

Voráček rozhodně nebyl sám, kdo měl jasno, že přesně za takové zákroky mají padat tresty do konce utkání a být „souzen" disciplinární komisí. Ta ale Hudáčka může ještě dodatečně řešit. Navíc Sedlák jako by byl v celém play off jezdícím terčem. Kvůli jeho šikovnosti si ho soupeři pečlivě hlídali, jenže často i za cenu nevybíravých zákroků.

Sám Sedlák ale po utkání mluvil o střetu velmi smířlivě, bez nějakých emocí. „Díval jsem se na puk, pak už jsem viděl jen ruce a ležel jsem na zemi. Bolel mě krk, ale stalo se. Je to hokej, hrajeme tvrdě. Tahle série byla naprosto férová."

Na druhou stranu Pardubice měly následně dost příležitostí zápas vyrovnat a i kouč Radim Rulík po utkání přiznal: „Náš výkon gradoval, byl lepší a lepší. Jen strašná škoda, že jsme nedokázali v prvních dvou třetinách odevzdat sto procent, pak bychom ten zápas vyhráli."

Pardubický šéf Dědek pak přidal: „Každá medaile je cenná. I bronzová. I když jsme si ke 100 letům přáli ještě cennější. Ale to je sport. Vážím si celého týmu a děkuji mu za celou sezonu. Děkuji všem fanouškům Pardubic. Jste skvělí."

Reklama