Hlavní obsah

Pocta pro českého gólmana! Mazanec je mezi kandidáty na nejužitečnějšího hráče Ligy mistrů

Brankář hokejistů Hradce Králové Marek Mazanec byl vybrán odbornou porotou mezi pět aspirantů na ocenění pro nejužitečnějšího hráče této sezony Ligy mistrů. Nyní mají vše v rukách fanoušci, kteří rozhodnou nejen o třech finalistech, ale následně také o vítězi. Ten bude vyhlášen při finálovém utkání 4. února.

Foto: Jíří Novák

Hradecký brankář Marek Mazanec.

Článek

Osmadvacetiletý Mazanec se po minulé sezoně vrátil ze zámoří a koncem dubna se dohodl na smlouvě s extraligovým Hradcem Králové. V Lize mistrů výrazně pomohl Východočechům do semifinále, v němž se utkají se švédským Djurgaardenem. V devíti zápasech měl Mazanec průměr 1,56 inkasovaného gólu na utkání a úspěšnost zákroků 93,99 procenta. Dvakrát uhájil nulu.

Dalšími kandidáty jsou švýcarský brankář Jonas Hiller (Biel), švédský obránce Olle Alsing právě z Djurgaardenu, americký útočník Ryan Lasch (Frölunda) a finský útočník Arttu Illomäki (Lulea).

Spolu s Mazancem je vybrala šestičlenná komise zástupců zakládajících zemí soutěže, mezi nimiž byl také Petr Nedvěd, bývalý vynikající útočník a současný generální manažer české hokejové reprezentace.

Hlasovat lze na webu www.championshockeyleague.com/fans/mvpvoting do 8. ledna. Po zúžení na tři finalisty se bude hlasovat pro vítěze znovu od nuly.

Reklama

Související témata: