Hlavní obsah

Poslední dvě volná místa v Lize mistrů zaplnily Curych a Bremerhaven

Zug

Hokejisté Curychu a Bremerhavenu doplnili poslední dvě volná místa pro nadcházející ročník Ligy mistrů. Curych díky pátečnímu triumfu Zugu ve finále play off nad Ženevou doplnil mezi pěti zástupci ze švýcarské NLA jako pátý tým základní části právě nového mistra a suveréna dlouhodobé soutěže stejně jako Lugano, Fribourg-Gottéron a Lausanne. Ženeva byla šestá a posunul by ji do LM jen mistrovský titul.

Foto: twitter: @zsclions, Twitter

Mužstvo ZSC Curych - účastník Ligy mistrů v ročníku 2021/2022.

Článek

Německý Bremerhaven, jehož barvy hájili brankář Tomáš Pöpperle, obránci Stanislav Dietz, Vladimír Eminger a útočník Dominik Uher, byl druhý ve skupině Sever a k premiérové účasti v Lize mistrů mu pomohl páteční triumf Eisbären Berlín ve finálovém souboji s Wolfsburgem.

Nový šampion si totiž zajistil účast také už po základní části stejně jako Mannheim a Mnichov.

Na začátku května získal premiérovou účast v soutěži na divokou kartu také ukrajinský šampion Donbass Doněck. Chybí slovenský zástupce, Banská Bystrica právo startu nevyužila a hrát nebude ani nový mistr Zvolen.

Složení osmi čtyřčlenných základních skupin určí los 19. května. V české extraligy se soutěže zúčastní mistrovský Třinec, vítěz základní části Sparta a Mladá Boleslav. Nový ročník Ligy mistrů začne 26. srpna. Do play off postoupí vždy dva celky ze skupin, které skončí 13. října. Finále je naplánováno na 1. března.

Přehled účastníků hokejové Ligy mistrů pro sezonu 2021/22:
Švédsko (5): Frölunda HC (vítěz Ligy mistrů 2020), Växjö Lakers, Rögle BK, Leksand IF, Skelleftea AIK;
Švýcarsko (5): EV Zug, HC Lugano, Fribourg-Gottéron, Lausanne HC, Curych Lions;
Německo (4): Adler Mannheim, Eisbären Berlín, EHC Red Bull Mnichov, Fischtown Pinguins Bremerhaven;
Finsko (4): Lukko Rauma, IFK Helsinky, TPS Turku, Tappara Tampere;
ČR (3): HC Sparta Praha, HC Oceláři Třinec, BK Mladá Boleslav;
Rakousko - mezinárodní liga (3): EC Klagenfurt, HC Bolzano, Red Bull Salcburk; Dánsko (2): SönderjyskE (vítěz Kontinentálního poháru 2020), Rungsted Seier Capital; Bělorusko (1): HC Junošť Minsk
Francie (1): Rouen Dragons
Velká Británie (1): Cardiff Devils
Norsko (1): Frisk Asker
Polsko (1): JKH GKS Jastrzebie
Ukrajina (1): Donbass Doněck

Reklama