Hlavní obsah

Pro sparťanského obra nemohl být los pikantnější. Máme se na co těšit, uvědomuje si

Když si před středečním losem prvního kola play off hokejové Ligy mistrů projížděl seznam šestnácti soupeřů, kteří by Spartě mohli připadnout, nemohl nezpozornět při pohledu na finský celek Lukko Rauma. Právě do něj totiž slovenský obránce Milan Jurčina zamířil z Chomutova při výluce NHL v sezoně 2012/2013. A shodou okolností právě s Raumou se nakonec Pražané poperou o postup do osmifinále prestižní soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Milan Jurčina.

Článek

„Je to jeden z nejatraktivnějších soupeřů, které jsme si mohli přát. Los nám mohl přidělit i švédské soupeře, ale tento finský tým je také velice zajímavý. Fanoušci i my se máme rozhodně na co těšit. Myslím, že uvidí velmi dobrý hokej,“ hlásí Jurčina pro oficiální stránky Sparty.

Na angažmá v Raumě obránce se 430 starty v NHL dodnes rád vzpomíná. „Přijali mě velice hezky, klub funguje, tak jak by měl. Mají vynikající fanoušky, kteří umí udělat pěknou atmosféru. Stadion je sice maličký, ale pěkný a útulný, navíc vždy zaplněný. Doufám, že to tak bude i v Lize mistrů,“ zmiňuje šestatřicetiletý rodák z Liptovského Mikuláše Kivikylän Areenu s kapacitou pro 5400 fanoušků.

Rauma se nachází na západním pobřeží Finska a žije v ní necelých čtyřicet tisíc obyvatel. „Je to malinké městečko s hezkým centrem. Hokej tam zajímá každého, lidé poznávají hokejisty na ulici a v obchodech, žijí tam se svým klubem. Moc milé místo,“ vybavuje si 120kilový a téměř dvoumetrový zadák, jenž ve Finsku nastupoval i za TPS Turku.

Foto: HC Sparta Praha

Milan Jurčina.

Sparta si Ligu mistrů zahraje poprvé od sezony 2016/2017, v níž došla do finále, kde podlehla švédské Frölundě. Právě tým z Göteborgu, který vyhrál i poslední dva ročníky soutěže, byl jedním ze šestnácti možných soupeřů Pražanů i nyní.

„Bavili jsme se v kabině, že by bylo pěkné si zahrát proti Frölundě. Mohli jsme ale narazit na spoustu zajímavých soupeřů. Nijak jsme nekalkulovali, že bychom si přáli lehčího soupeře. Pokud chceme Ligu mistrů vyhrát, musíme porazit každého,“ uvědomuje si Jurčina.

Reklama

Související témata: