Hlavní obsah

Řešení pro český hokej? Na svaz hodit granát, říká Duda

V rámci pořadu PŘÍKLEP EXTRA, který se na Sport.cz vysílal během hokejového mistrovství světa, proběhlo i několik zajímavých debat o stavu českého hokeje. V jedné z nich se moderátorem Honzou Homolkou potkali Jakub Koreis a Radek Duda. „Pokud můžeme něco udělat s hokejem, tak musíme, kdy jindy. Jako první je důležité mít jiného prezidenta, který zatáhne záchrannou brzdu a řekne – stop,“ říká Duda.

O stavu české reprezentace a českého hokeje. Příspěvek z pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

„Nebudeme si tady dělat barterový obchod brácha na bráchu, ale začneme konat a musíme s tím něco udělat, jinak nás to strašně dožene," pokračuje bývalý reprezentant.

Zajímavou příčinu poklesu úrovně českého hokeje vidí Jakub Koreis. „Já bych to individualizoval, zbavil se toho socialistického modelu, kdy ti kluci jsou od tří let v organizovaném klubu," nastiňuje hokejový expert O2 TV.

Jak funguje výchova hokejistů v Česku? A jaká je české hokejové prostředí? Debata v pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: SPORT.CZ

„Dal bych americký model, kdy si každý jde víceméně za sebe. Přes sezonu jsi v nějakém klubu a pak si přes léto děláš, co chceš. Je to o píli těch kluků, je to o tom, jestli rodiče jsou ochotni investovat čas, stojí to peníze..." vysvětluje bývalý profesionální hokejista, který byl draftován jako celkově devatenáctý Phoenixem.

Růžička se se mnou týden nebavil, musel jsem dělat psí oči, vypráví DudaVideo: Sport.cz

„Přijde mi, že v tom cyklu, který je nastavený, hráči absolutně nemají prostor si najmout někoho z venku. Jsou vyloženě odkázaní na to, koho dosadí klub a nemají prostor pracovat s někým jiným. A když s někým jiným pracují, tak v každém klubu jsou akorát naštvaní a dělají jim problémy," dodává Koreis.

Ten se ve studiu pasoval do role zastánce bývalého reprezentačního kouče Filipa Pešána, jemuž naopak Duda zazlívá, že nevyužil možnosti posunout český hokej vpřed.

Hadamczik překvapil ve studiu PŘÍKLEP EXTRA. Pochválil Dudu, takové lidí chce v českém hokeji. Podívejte se na Dudovu reakci.Video: Sport.cz

„Měl obrovské patrony, aby změnil český hokej, a já říkám, že Filip Pešán se toho nezhostil," nešetří kritikou Duda. „Když viděl, jak to na českém svazu chodí, jaká ruka ruku tam myje, tak věděl, že s tím absolutně nemůže nic udělat. Tam je akorát jediná věc, hodit tam granát, aby to tam bouchlo," dodává Duda.

Celou diskusi najdete ve videu z hokejového pořadu PŘÍKLEP EXTRA vysílaného na Sport.cz.

Duda: Český hokej nemá skautingVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata: