Hlavní obsah

Dnešní hokej je o obráncích, v Česku však chybějí. Hronek je až druhý, možná třetí sled, mrzí experta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moritz Seider, Miro Heiskanen, Rasmus Dahlin... Hokejové mistrovství světa opět ukázalo hokejovým fanouškům, jak vypadá hra moderního obránce. A jak jsou na tom Češi? „Říká se, že Marek Židlický je poslední bek, který fakt uměl... teď rostou další, ale přece jen není ta kadence tak vysoká jako u Švédů nebo Finů,“ uvádí diskusi v hokejovém pořadu PŘÍKLEP EXTRA na Sport.cz šéfkomentátor O2 TV Honza Homolka.

Českému hokeji chybějí obránci, přitom u nich začíná dnešní hokej. Debata v pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

 
Článek

„Hokej začíná od obrany, aby útočníci dostávali puky. Dnešní hokej je o obráncích, protože ti tu hru svým způsobem tvoří," začíná Radek Duda.

V čem vidí ohromné plus? „Když se ještě dokáží zapojovat, přečíslovat, podporovat útok..." pokračuje bývalý reprezentační útočník.

Má univerzitní hokej šanci v Česku? A zkoušel Radek Duda "Michigan"? Diskuse z pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

„Říkáme to už 10-15 let, že tady nemáme obránce. Myslím, že Hronek je spíš výjimka, to kvantum prostě nemáme a bohužel, musíme s tím něco dělat," navazuje smutně Martin Pešout, trenér brněnské Komety.

Kdo zaujal na hokejovém šampionátu? Prohlédněte si příspěvek z pořadu PŘÍKLEP EXTRA.Video: Sport.cz

Duda následně pokračoval a jeho hodnocení nebylo vůbec optimistické. „Filip Hronek není taková kvalita, jako když se budeme bavit o Dahlinovi, Heiskanenovi, to je druhý sled, možná třetí," mrzí 43letého trenéra individuálních dovedností.

„Tady vidíš, že když Filip měl rozvíjet svoje kvality, tak přijde Seider a absolutně mu vyfoukne spot v Detroitu, který byl pro něj," dodává v narážce na skutečnost, že Detroit má momentálně jako svého prvního obránce právě 21letého Němce na úkor českého zadáka.

Více najdete ve videu z pořadu PŘÍKLEP EXTRA, kde také hledáme odpověď na to, jak se má vychovávat moderní hokejový obránce.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články