Hlavní obsah

Rozhodčí ve Švýcarsku jsou až moc chránění, míní Hrubec. Trest vyfasoval i Červenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poměrně nevinná situace, po níž však český kapitán švýcarského celku Rapperswil-Jona dostal trest do konce utkání. Roman Červenka začátkem února v utkání s Bielem mířil na střídačku a v tom jednou rukou odstrčil čárového rozhodčího Sandra Gurtnera. Krátce nato byl vykázán rovnou do šatny, z duelu přitom bylo odehráno jen osm minut. K situaci se vracíme v pořadu Příklep na Sport.cz se Šimonem Hrubcem. „Musím říct, že tohle je další věc, co mě tady (ve Švýcarsku) trošku mrzí, jak oni strašně chrání rozhodčí,“ reaguje gólman Curychu a nepřímo se tak zastává svého krajana.

Červenkův trest? Ve Švýcarsku strašně chrání rozhodčí, vysvětluje Šimon Hrubec v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Červenka nakonec nedostal dostatečný trest a mohl tak nastoupit hned do příštího klání. Tento incident tak neměl vliv na jeho úspěšnou cestu za obhajobou vítězství kanadského bodování základní části, v níž si 37letý útočník ve 43 zápasech připsal 59 bodů za 16 branek a 43 asistencí.

O sporném vyloučení se s Hrubcem prý nebavili. „Já jsem ten poslední člověk, co by souhlasil, že někdo strčí do rozhodčího, sekne nedej bože, teď jsem viděl, hodí flašku, tohle odsuzuji a mělo by to být velmi tvrdě trestané i s nějakými pokutami a distanci," uvádí brankář české reprezentace v rozhovoru vedeném na dálku.

Zmiňuje však situaci, za níž byl potrestán jeho spoluhráč Chris Baltisberger. „U nás byl příklad, kdy hráč za bránou, náš útočník přijímal puk a v tom se srazil, opravdu nechtěně, bylo to vidět na několika záběrech a on dostal tři zápasy distanc plus nějakou docela velkou pokutu," říká Hrubec.

V Curychu litují, že se Červenky vzdali. Teď má proti nám speciální motivaci, líčí český gólman v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Baltisberger měl původně vynechat pět klání a dostal pokutu 7 600 švýcarských franků. Nakonec byl trest zmírněn na tři utkání a 4 520 franků (zhruba 109 tisíc korun).

„I rozhodčí by měl počítat s tím, že hra kolem něj plyne a že občas se s někým omylem srazí. Nevím, tohle mi přijde, že jsou až moc chránění, nebo jsou moc přecitlivělí ti rozhodčí," dodává 31letý gólman týmu ZSC Lions.

Více o hokeji ve Švýcarsku najdete v Příklepu s Šimonem Hrubcem.

Reklama